Sunt abonată la Time Out London și la Groupon, mai arunc din când în când un ochi peste ce se întâmplă la Londra sau pe oferte de vacanță. Numai că la un moment dat mă cam săturasem de newsletter -urile lor dese, îmi cam umplu inbox-ul, și mă gândeam să bag un unsubscribe. Parcă a simțit Time Out-ul ceva că imediat mi-a servit niște bilete la York cu 20 lire bucata și două bilete la preț de unul la mașinile lui Bond. James Bond. Și-a spălat toate păcatele. Aștept să facă și Groupon-ul același lucru.

Despre York cu altă ocazie, să vă plimb un pic printre mașinile agentului 007.

Bond in Motion se cheamă expoziția de la Film Museum și prezinta, după cum bănuiți, mașinile, motocicletele, avioanele (alea foarte mici), bărcile, folosite de agentul 007 din 62 până în 2013. Da, cele originale, asta însemnând că unele sunt întregi, altele mai mult sau mai puțin uzate. Eu cu Bond… nu prea, singura chestie care-mi place la seria asta celebră e muzica (mereu a avut muzică bună), mașinile nu mă pasionează, dar spionul din dotare a vrut musai să meargă. Și cu 2 bilete la preț de 1 cum să refuz?

bond

Și acum să mă dau deșteaptă – seria de muzeu include Rolls Royce-ul Phantom din Goldfinger, Lotus-ul Esprit din The Spy Who Loved Me, Aston Martin DB5, care înțeleg că e mașina mașinilor în seria Bond, the Crocodile submarine, plus alte autovehicule folosite la filmări. Muzeul londonez se laudă că e pentru prima oară când cineva reușește să adune atât de multe mașini Bond la un loc. Dacă sunteți fan James Bond știți despre ce vorbesc, dacă nu… iaca niște poze:

 

IMAG1640.jpg IMAG1656.jpg IMAG1658.jpg IMAG1670.jpg IMAG1674.jpg IMAG1685.jpg IMAG1687.jpg

 

Și preferata mea, care e proprietate privată, spre deosebire de restul care aparțin fie companiei care produce franciza, fie fundației Ian Fleming (Ian Fleming l-a creat pe 007):

 

IMAG1680.jpg

 

Mie (o profană) mi s-au părut cam puține, dar, vorba fanului 007, dacă Bond era Tânăr și Neliniștit atunci nu le ajungea nici British Museum, așa… defilăm cu ce avem. Și lumea părea destul de mulțumită – era plin de bărbați și de copii deci la ce să te aștepți:-p Da, da, sunt eu cârcotașă, eu care am zis că Skyfall e slab rău și care Skyfall a depășit toate celelalte (să le zicem) episoade, la capitolul încasări. Ce știu femeile!

Știu, știu cine a intrat în pielea lui 007 de-a lungul anilor, de exemplu (iar dacă nu știu, caută pe google-P): Sean Connery (din 62 până în 83), George Lazenby (un singur film), Roger Moore (timp de 12 ani! – țin minte și acum un pachet de gumă de mestecat, în formă de pachet de țigări, subțiri și lungi, cu Roger Moore pe cutie, și ce bune erau!), Timothy Dalton (care nu prea a prins la public, a fost doar de 2 ori Bond), Pierce Brosnan (eu când zic James Bond la el mă gândesc), și ultimul, deocamdată, Daniel Craig (care mie nu-mi zice nimic dar știu niște domnițe moarte după Bond cel blond, plus că e cu Rachel Weisz deci ceva o fi de capu lui:-p).

Dacă aveți drum la Londra și vă pasionează subiectul, expoziția e deschisă pînă în martie 2015, un bilet costă 14,5 lire, și Film Museum e la Covent Garden (stația e încă semi-închisă, și super aglomerată, așa că mai bine coborâți la Leicester Square).

PS. aviz fanilor – în decembrie încep filmările la noul James Bond care iese pe piață în toamna lui 2015:-p