IMG_5884

Și ți-aș fi spus că înfloresc în aprilie, și de obicei așa fac, numai că anul ăsta, pentru că iarna a fost foarte îngăduitoare, copacii au explodat deja, deși e abia jumătatea lui martie. Chiar mă gândeam, când m-am întors, în week-end, că abia aștept să înflorească cireșii, mai e puțin, și când colo îmi trec rapid prin fața ochilor două pete roz. Or fi cireși? Așa devreme? În goana metroului n-am avut timp să mă lămuresc dar a fost de ajuns să dau o fugă prin cartier.

IMAG0509_fhdr

IMG_5892

Și când înfloresc cireșii …Londra e de vis. N-o fi ea Japonia dar are câțiva copăcei. Nu o să-i vezi printre betoanele din centru, dar e de ajuns să intri într-un parc (Regent s Park de exemplu, am văzut câțiva și în Kensington Gardens). Sau să dai o fugă prin zonele mai puțin centrale – Chiswick, Richmond, Kew, Hampstead.

Nu s-au deschis toți, numai bine Chiswick-ul va fi alb-roz cel puțin două luni, dar cei care au înflorit deja și-au împrăștiat mireasma peste tot. De exemplu cei bătuți, cum ar zice bunica mea, adică cu multe multe petale, încă nu au înflorit. Chiar am fost acum două zile să văd dacă mi-a înflorit cireșul de la Turnham Green :-p, ăsta:

ciresi

Încă nu, mai aștept. Nici cei de la Kew Gardens nu și-au deschis toți florile. Înțeleg că sunt sute de soiuri, unii fac fructe, alții nu. Ăsta de-mi place mie e ori Prunus Kiku-shidare-zakura , ori Prunus Accolade Tree, ori  Prunus Kanzan Tree. Sau o fi Prunus Royal Burgundy Tree? Habar n-am, toți sunt superbi. 

Ia uite ce-am găsit la Kew, pe malul apei, lângă Victoria Gate:

IMG_5913

La Kew Gardens deocamdată vedete sunt magnoliile. Cred că peste vreo 2 săptămâni va veni rândul cireșilor, căci prognoza arată niște ploaie și ceva mai puține grade zilele următoare (se putea altfel?! normal că nu, cum m-am întors eu, cum se strică vremea). O să mai trec pe la Kew căci nu vreau să ratez aleea cireșilor, dacă tot mi-am făcut abonament.

IMAG0527

IMG_5816

IMG_5786_fhdr

Și pentru că am pomenit de vreme, ieri a fost o zi superbă, 18 grade! O zi care s-a încheiat cu următoarea concluzie: dacă ar fi vremea mereu așa, nu m-aș mai muta din Londra! (asta ca să înțelegeți cam cât de cald a fost)  

PS. mai multe poze pe pagina de facebook a vacanțelor