Hot hot hot și Cum am plecat după Rupert Everett și am ajuns la Kim Cattrall

Pare greu de crezut dar da, vara a ajuns la Londra. Și nu doar a ajuns, că e aici de zile bune, dar culmea, stă! Toată lumea se aștepta probabil la o zi, hai două, de căldură și gata, înapoi la rutină – nori, ploaie, tacâmul complet și normal. Dar nu, e cel mai cald iulie din 2006 încoace, se pare că e și cel mai uscat iulie de 250 de ani (adevărul e că nu a mai plouat de vreo 3 săptămâni, și tare rău îmi pare), au fost 11 zile cu temperaturi de 28 de grade, și vreo 5, una după alta, cu mai bine de 30 de grade.

Știu, nouă ni se pare subțire, însă pentru ei e cald. Atât de cald încât Met Office a declarat level 3 heat-health warning, adică un fel de cod portocaliu, cel mai mare e level 4, un fel de cod roșu. Ca și la noi, au apărut articole peste articole, cum să te protejezi, cum să te îmbraci, ce să mânânci, ce să nu mănânci, cum să dormi pe caniculă…Chiar așa, poate nu știți cum se doarme pe căldură – cu perna în frigider. Așa zice specialistul. Numai că al meu frigider e atât de mic încât dacă bag perna, tre să scot mâncarea. Și eu ce mânânc când nu pot să dorm?!

Tot zilele astea am aflat, din ziare, că a heatwave is not a reason to abandon your sense of style adică e cald dar asta nu înseamnă că trebuie să umbli în fundul gol (ca doamna noastră de la Brighton oare?)  – sau How to have hot sex: Don’t let the heat dampen your ardour. A heatwave is the time for sex in the shower – or even outdoors. Țara arde și lor le arde de …outdoors.

IMG_9716

Nu știu alții cum sunt dar eu mă bucur de căldura asta. Urăsc frigul și dacă vara nu e cald…nu e vară. Nu vă zic că până m-am obișnuit cu ideea că e vară pe bune, am tot ieșit cu umbrela după mine, cu haina, just in case, știu eu ce-i poate capul soarelui de Londra, acu arde, acu se ascunde și zici că vine toamna. Dar acum văd că  are intenții serioase, e cald de vreo 3 săptămâni și se pare că va fi la fel și săptămâna viitoare.

Prima oară când am ieșit din casă fără ciorapi și în papuci, în loc de belerini, sau chiar cizme, mă tot așteptam la o ploicică, un vânticel, un norișor, ceva…nimic. I caaaaant believeeee it! Asta ni se trage de la Singing in the Rain, am găsit bucata online, dar e din film, tipa din musical era mult mai haioasă. Deci I caaaaant believe it! 28, 29, 30 sau chiar 32 de grade!

IMG_8257

Bine, eu trișez un pic, la mine-n casă e atât de frig încât seara mai că aș da drumul la centrală, așa că rabd în metrou dar apoi intru la răcire, sau mă duc prin parc, stau la soare, și când nu mai pot, țop în casă. Stau cu șosete, că-mi îngheață picioarele.  Ba chiar am și răcit, că tot e caniculă. Și nu pentru că e rece în casă, ci din cauză de aere, condiționate. Peste tot merge AC-ul, în metrou (unele), la universitate (m-am înscris la un curs de vară, vă povestesc altădată), la supermarket, e frig rău și apoi ieși mătăluță la 30 de grade. Hapciu!

Lăsând gluma la o pare, treaba e serioasă, au murit oameni și s-au umplut spitalele. Dar nu veau să vorbesc despre asta, scrie la ziare dacă sunteți curioși.

Cum am plecat după Rupert Everett și am ajuns la Kim Cattrall

DSC_0542

Weekendul trecut a fost în Trafalgar Square un eveniment organizat de primărie și un ziar, ceva cu cititul, whatever, și printre alții, ar fi trebuit să urce pe scenă și Rupert Everett. Să mergem așadar. Numai că până m-am foit eu, să mai stăm, să mai vedem să mai să…, s-a făcut 5. Am plecat, deși eram sigură că nu mai prindem nimic, astfel de evenimente se termină pe la 6, maximum 7, când am ajuns oamenii deja strângeau scena deci bye bye Rupert. Ia să dăm noi o fugă la Old Vic, poate mai găsim bilete la Sweet Bird of Youth. Chiar eram curioasă s-o văd pe Kim Cattrall.

Biletele la teatru nu-s ieftine deloc dar, dacă ai noroc, poți prinde locuri, uneori chiar bune, la prețuri decente. V-am mai zis eu că unele teatre scot la vânzare bilete la 10 lire bucata în ziua spectacolului, altele dau ce le mai rămâne cu vreo oră înainte de începerea piesei. Așa că ne-am dus frumos la box office și am întrebat, fără mari speranțe, recunosc, mai aveți cumva bilete pentru spectacolul din seara asta? Avem, locuri la stalls, 26 de lire. 26 de lire?! Le vreți? Mai întrebi? Astfel de locuri costă de obicei peste 50 de lire, în cazul acesta erau 75 de lire. Avantajul de a locui la Londra, găsești loc bine, nu…asta e, schimbăm planul.

kim

Am stat la 8 scaune de scenă, mai aveam un pic și puteam scrie în pat cu Kim Cattrall, că prima scenă se petrece în pat.

Sweet Bird of Youth mi-a plăcut, recomand. Kim Cattrall nu strălucește dar nici nu pot să spun că e doar o vedetă overrated. Joacă, și uneori chiar bine, dar e pusă în umbră nu doar de actorul din rolul principal (un băiat tânăr și frumos, o revelație înțeleg, Seth Numrich îi zice, e foarte bun, și rolul e foarte solicitant), dar și de actorul din rolul secundar, și negativ (îți vine să-l pocnești), Boss Finley.

Mi s-a părut că rolul i se potrivește ca o mănușă, nu că aș cunoaște-o ca actriță, nu știu dacă am mai văzut-o și în altceva în afară de Sex and the City, ci tocmai pentru că Alexandra del Lago e parcă prelungirea Samanthei. Dar și pentru că am impresia că în viața reală, actrița nu e prea bucuroasă să fie asociată doar cu Samantha, și cred că e un pic obsedată de vârstă, faimă, carieră, deci rolul mi s-a părut un pic de Kim și Samantha la un loc.

În Sweet Bird of Youth Kim Cattrall e o actriță celebră care a vrut să revină pe scenă, după mulți ani, a crezut că revenirea a fost o ratare, s-a înecat în băutură, droguri și băieți tineri, e obsedată de vârstă, de trecerea anilor, de aceea se înconjoară de tinerei. Nu vă zic mai multe, poate ați citit piesa, sau poate vreți să treceți pe la Old Vic. (trailerul, poate v-am făcut curioși)

La final nu am putut să  nu observ cum unul dintre actori a strâmbat din nas când aplauzele s-au întețit la apariția lui Kim Cattrall. Cred că nu-i ușor să fii grozav dar să nu poți trece mai departe de scena de Londra. În același timp cred că nici pentru ea nu e grozav să fie cunoscută doar pentru un rol ușurel dintr-un film ușurel.

Imediat după spectacol câțiva fani s-au adunat la intarea actorilor, alinierea pentru autografe. Eu autografe nu iau dar am fost curioasă dacă vine, când vine, cum se comportă. Dacă nu vine în 15 minute plecăm. A venit repede, a salutat, i-a încurajat pe fani să vină mai aproape (erau criminali ăia, stăteau frumos la rând și nu înaintau până nu-i chema ea, care părea stingheră, oarecum neobișnuită să facă ea semn fiecăruia). Fără fițe, zâmbitoare, a făcut poze chiar și când telefonul refuza să facă, a stat până s-a rezolvat, a tras duble ca să zic așa, mi s-a părut o tipă cu foarte mult bun simț. Și arată extraordinar pentru o femeie ce are aproape 60 de ani.  (poza e făcută cu telefonul, dacă știam că ajung pe acolo luam aparatul, deși …l-am stricat, i-am spart obiectivul, uneori se vede pe poză, alteori nu, nu mă întrebați cum, că nu știu, îmi vine să mă bat singură).

kim