Da, Covent Garden plutește. Nu mă crezi? Poftim:

covent garden

 

Inițial, când am văzut pozele, am crezut că e un joc de lumini pe clădirea pieței. De fapt au făcut o replică a clădirii, în spatele pieței, și s-au jucat nițel. Multă muncă, niște polistiren, și un pic de … magie. Pare că Superman a trecut direct prin ea, a rupt coloanele de beton, pereții, geamurile și ușa, și clădirea a rămas suspendată în aer.

Secretul e în chioșcul verde de lângă piața zburătoare, totul stă în picioare datorită unei contragreutăți de 6 tone.

Noua fațadă a apărut la Covent Garden cam din senin, a fost făcută în atelier și apoi a fost adusă, bucată cu bucată, în zonă. A fost montată în doar 4 zile. Și deși au muncit la ea mai mult de 100 de oameni, timp de aproape 8 luni, lucrarea va pluti la Covent Garden doar până pe 24 octombrie. E deja magnet de turiști, cu chiu cu vai am reușit să fac niște poze.

 

IMAG1824.jpg IMAG1828.jpg IMAG1830.jpg IMAG1840.jpg IMAG1849.jpg IMAG1851.jpg

 

Vinovatul e Alex Chinneck iar lucrarea se numește Take my Lightning but Don’t Steal my Thunder (nu mă întrebați de ce, că nu știu, e prea profund petru mine). Găsiți aici un filmuleț – cum au construit clădirea.

PS: nu coborâți la Covent Garden, încă se lucrează, e semi-deschisă stația, și e mereu super aglomerat, coborâți la Leicester square, sunt vreo 5 minute de mers.

Și, dacă aveți drum la Londra toamna asta, nu uitați de macii de la Tower of London (pînă pe 11 noiembrie) – poze aici