Cum arată Londra în perioada sărbătorilor de iarnă și ce evenimente au loc pe aici de Crăciun și de Anul Nou.

 

Am promis că vă arăt cum s-a gătit Londra de sărbători și mă țin de cuvânt. Mai greu ce-i drept și nu cum aș fi vrut, dar ce să fac dacă s-a stricat aparatul foto? L-am dus la reparat, sper să nu dureze o veșnicie și să nu coste o avere. Dacă ne urmăriți pe facebook, ați vazut deja că am pus un album cu poze de sezon, la care mai adaug pe parcurs – Londra, iarnă 2015, și ați observat cu siguranță și plimbarea virtuală prin diverse orașe și târguri de Crăciun (fotografii adunate sub umbrela #Craciunulinlume) – mulțumesc tuturor pentru pozele trimise, o să fac la final un articol special cu mulțumiri ca la Oscar 🙂

Am găsit și cel mai frumos brad din Londra (de anul ăsta), cel de la St Pancras. Un uriaș de 14 metri, făcut cu peste 2 000 de jucării colorate, ce va sta în cea mai aglomerată gară din Londra până pe 4 ianuarie:

brad de craciun, londra brad de craciun, St Pancras

Mai găsiți brazi numai buni de poză la Victoria și Albert museum (ăla e un brad mai neconvențional), în Trafalguar square, la Somerset House (poza de mai jos), la Covent Garden, La Natural History museum, în Borough market, în Duke of York Square (Chelsea), la Royal Exchange (lângă Leadenhall market care cred că n-arată nici ea rău în perioada asta), pe Warren street, exact lângă stația de metrou, în Lyric square (Hammersmith), în Camden Town și evident pe la diverse magazine celebre și hoteluri de 5 stele – unii au pus brazii afară, the Connaught, din Mayfair, de exemplu (sursa: Time Out) sau The Landmark, în Marylebone. Și St Paul s hotel, de la Brook Green, arată drăguț (e simpatic și fără brazi și ghirlande). Și musai să treceți pe la pub-ul din KensingtonChurchill Arms – e plin de brazi, de sus până jos, arată într-un mare fel.

somerset house, brad

S-au deschis târgurile de Crăciun. Cel din Hyde Park e deschis până pe 3 ianuarie, de la 10 la 22.00, e la fel de mare ca în anii trecuți și în weekend e extrem de aglomerat, prepare yourself. Târgul de iarnă de la Southbank e mult mai mic, nu știu dacă era așa pentru că încă nu erau adunați toți comercianții sau poate pentru că s-a mutat mai mult în interior și pe la Tate (se închide pe 24 decembrie). N-am ajuns încă la piața de Crăciun de la London bridge, am timp până pe 3 ianuarie, și nici în Winterville, din parcul Victoria (e deschis până pe 23 decembrie). La toate intrarea este gratuită, plătiți bilet pentru spectacole, patinoare, carusel etc.

hyde park targ
Dacă vreți să admirați decorațiunile de Crăciun – mai pe seară, că arată mai bine – mergeți pe Bond Street, pe Regent s Street, la Strand, Covent Garden, în Belgravia, pe Oxford Street (vă avertizez că aici sunt aceleași globuri ca anul trecut și ca acum doi ani, dar e foarte fain seara). În alți ani mă dădeam în vânt după vitrine, acum nu, nu știu de ce, dar dacă vă pasionează, mergeți la Harrords, Selfridges, Fortun&Mason,Harvey Nichols, Hamleys.

covent garden, craciun 2015

În perioada sărbătorilor Londra e raiul patinatorilor, cred că-s vreo 20 de patinoare în tot orașul. Cele mai cunoscute sunt la Natural History Museum, la The Eye, Tower of London, Somerset House, Hampton Court, Canary Wharf și în Hyde Park.

somerset house, patinoar

Aveți copii sau vreți să dați în mintea copiilor? Mergeți la Kew Gardens – în fiecare an pregătesc un traseu nou, cu spectacole de lumini și muzică (detalii pe site, e deschis până pe 2 ianuarie), sau la Syon Park (atenție, se închide pe 6 decembrie).

 

În cazul în care sunteți la Londra de revelion, nu uitați că spectacolul de artificii e cu bilet (am fost și noi anul trecut). În prima zi din an puteți merge la paradă/New Year s Day Parade (începe la 12, e gratuit).

Dacă nu ajungeți anul ăsta la Londra, nu-i nimic, vă plimb eu 🙂