După câteva zile de România m-am întors la Londra. Și am dat fuguța la Kew să văd dacă mi-au înflorit cireșii.

IMG_6394_fhdr

Ați înțeles, încă nu s-au deschis toți, cei de pe cherrry walk, în schimb ceilalți au umplut grădina cu flori de toate culorile. Vă imaginați cum miroase pe acolo, mai ales că a înflorit și liliacul.

IMG_6430IMG_6378IMG_6368 IMG_6400

Deci nu m-am dus degeaba. Oricum, chiar și fără cireși, Kew Gardens e una dintre cele mai frumoase grădini pe care le-am văzut vreodată, deși mă îndoiesc că mai există vreun fir de iarbă natural în grădina aia, mai totul e pus. E drept că sunt câteva zone unde natura a fost lăsată să-și facă treaba, sunt închise, to encourage wild life, dar cea mai mare parte a parcului e aranjată frumos de mâna omului. Plantele apar și dispar în funcție de planul grădinarului. Că tot am pomenit de liliac, e puțin liliac la Kew, îmi zicea o doamnă că era mai mult, toată zona de lângă parcul de joacă pentru cei mici era plină de liliac, acum au mai rămas câteva tufe. Asta e, grădina își schimbă fața frecvent, probabil pe principiul că dacă e mereu aceeași de ce să te mai duci.

IMG_6450IMG_6440

Par ieșite de capul lor, nu? Nu-s. Mă întreb dacă alea mici și galbene, bășina porcului le zicea bunica, or crește după voia lor. V-am zis că am rămas șocată în Holland Park când am văzut că până și amărâtele de viorele, sau toporași, ce-or mai fi, sunt scoase din ghivece și plantate, au naturel, în parc. Dar, deși e destul de trist, după mintea mea, grădina e superbă și o să mai citiți despre ea pe aici, am abonament deci…prepare. 

Îmi imaginez că nu toată lumea e fan cireși și probabil că unii dintre voi ziceți că am înnebunit o lume cu cireșii ăștia, ce să fac dacă-mi plac?! Azi am avut noroc și de vreme bună, vreo 20 de grade și soare, nu, nu e păcăleală de 1 aprilie, deși cred că pe acolo plouase un pic, nu părea roua dimineții, sau or fi udat grădina? Nici ploaia nu mai pică din cer pe aici, nu m-ar mira nimic. Dar trebuie să recunosc că m-a binedispus, am renunțat până și la papuci, să simt iarba udă, dacă răcesc măcar știu de ce.

IMG_6365IMG_6381   IMG_6409

Și dacă tot au deschis și palatul, Kew Palace, la sfârșitul lui martie, am trecut și pe acolo. Va urma:-P

Am mai scris despre Kew aici și aici. Mai multe poze de la Kew Gardens găsiți pe pagina de facebook a vacanțelor. Cănd înfloresc cireșii

PS: dacă vreți să vizitați grădinile – cea mai apropiată stație de metrou e Kew Gardens (District line spre Richmond, zona 3), la 5 minute de poarta principală, Victoria Gate; sunt deschise zilnic, de la 9.30, biletul costă 14,5 lire.