După un sfârșit de ianuarie mai cald decât prevede prognoza, un februarie care se joacă cu răbdarea mea – ba cald, au fost 14 grade duminica trecută!, ba frig de zici că s-a răzgândit coana iarnă și se întoarce ( -4 dimineața și max 4 ziua), se anunță un martie călduț. Nici zilele astea nu-i rău deloc, termometrele nu-mi arată multe grade, vreo 6-7, dar măcar e soare. Mi-e de ajuns! Nu zic hop, că doar suntem la Londra, unde vremea are toane big time, pleci pe primăvară și te întorci iarna, plus că mi-aduc eu aminte de un martie în care am tras un frig! și a și plouat aproape toată luna, dar zic să mă bucur cât pot, că acuși se enervează jet steam-ul și mă plouă de numa numa.

 

Vremea asta ciudată a zăpăcit câțiva cireși și magnolii, tot dau de câte unul prin diverse locuri. Cred că depinde de soi, că de obicei înfloresc pe final de martie, început de aprilie, unii chiar prin mai. Nu știu cum au rezistat în fața lui Jonas, Gertude și Imogen (astea-s furtunile care au zburlit UK-ul în ianuarie și februarie). În parcuri și prin cartiere au apărut și narcisele galbene, chiar și cameliile, nu mai zic de brândușe și ghiocei, e plin. Dacă tot au fost 14 grade, cu vânt ce-i drept, în weekend am dat o fugă prin Kensington Gardens  și Hyde Park . Am luat niște alune pentru veverițe și ne-am trezit c-un papagal în palmă. Habar n-aveam că au atâta curaj. Spre deosebire de ghemotocul colorat, care, la fel, m-a uimit cu tupeul ei, papagalul a stat mult și bine pe lângă noi, a mâncat tacticos, fără grabă, abia mergea pe gardul ăla, un leneș!

Nu știu cum e la voi, dar va trimit un pic de primăvară londoneză: 

 

Hello ?? #londonparks #magnolia #pigeons #londonspring #londonnature #local #bbclocalite #london #spring #trees

A photo posted by mihaela c (@the_blonde_expat) on

 

A walk in the park #londonparks #hydepark #londonspring #londonnature #spring #bbclocalite #magnolia #smellsogood #trees

A photo posted by mihaela c (@the_blonde_expat) on

 

 

Îmi pare rău că nu pot să vă trimit și mirosul, îmi venea să nu mai plec de lângă copacul ăla încărcat de magnolii din Hyde Park, iar în Kensington Gardens am stat mult și bine pe o bancă, cu nasul în magnolii, cu mâncăcioasele de veverițe, normal.

Cu riscul de a mă repeta, în opinia mea, primăvara e anotimpul cel mai potrivit să vizitați Londra, e incredibil cum se poate schimba orașul ăsta când natura se trezește la viață și iese soarele. Și nu stați numai în centru, care arată cam la fel indiferent de perioadă, mergeți un pic spre Kensington, Notting Hill, Hampstead, Kew, Richmond (și când zic Kew și Richmond nu mă refer musai la grădina botanică și la parc, ci la cartiere, foarte frumoase amândouă).

 

Să vă zic și ce puteți face pe aici primăvara, căci primăvara londoneză e bogată în evenimente. În martie e Maslenitsa, festivalul prin care rușii spun adio iernii și bun venit primăverii, ceremonia are loc în fiecare an, pe 16 martie sau în jurul datei ăsteia, în Trafalgar Square. Concerte, teatru, piață cu produse tradiționale. Pe 17 martie vine rândul irlandezilor să ia cu asalt piața Trafalgar, e St Patrick’s Day. Parada începe de obicei la ora 12.00, de la Piccadilly spre Whitehall. În ultima zi din martie Oxford și Cambridge se iau la întrecere, pe Tamisa. E  Oxford and Cambridge Boat Race, se pare că cel mai bun loc de urmărit sportivii e la Putney Bridge.

În aprilie e maratonul, dar și ziua lui Shakespeare, de parcă ar ști cineva cu exactitate când s-a născut, așadar o perioadă numai bună de vizitat teatrul bardului – Globe. Pe 20 aprilie englezii își sărbătoresc patronul protector, Saint George, tot în Trafalgar Square, de la 12 la 18.00.

Dacă aveți în plan să vizitați Londra în luna mai, vă zic că la jumătatea lunii sunt nopțile muzeelor, muzeele sunt deschise până târziu, se organizează tot felul de evenimente, unele gratuit, altele cu plată, verificați site-urile. Tot în mai vă puteți bucura de teatru în aer liber, la Regent s Park, iar la final de lună e Chelsea Flower Show.

Astea sunt evenimentele permanente. Pe lângă ele mai sunt o mulțime de expozitii, concerte, târguri, înainte de a urca în avion, aruncați un ochi pe All in London sau Time Out.

 

Parcurile arată senzațional primăvara, iar dacă vă plac cireșii, japonezi și nu numai, click pe următorul link – unde găsești cireși la Londra 

 

PS: Da, ne găsiți și pe Instagram 🙂