După un sfârșit de ianuarie mai cald decât prevede prognoza, un februarie care se joacă cu răbdarea mea – ba cald, au fost 14 grade duminica trecută!, ba frig de zici că s-a răzgândit coana iarnă și se întoarce ( -4 dimineața și max 4 ziua), se anunță un martie călduț. Nici zilele astea nu-i rău deloc, termometrele nu mi arată multe grade, vreo 6-7, dar măcar e soare. Mi-e de ajuns! Nu zic hop, că doar suntem la Londra, unde vremea are toane big time, pleci pe primăvară și te întorci iarna, plus că mi-aduc eu aminte de un martie în care am tras un frig! și a și plouat aproape toată luna, dar zic să mă bucur cât pot, că acuși se enervează jet steam-ul și mă plouă de numa numa.

 

Vremea asta ciudată a zăpăcit câțiva cireși și magnolii, tot dau de câte unul prin diverse locuri. Cred că depinde de soi, că de obicei înfloresc pe final de martie, început de aprilie, unii chiar prin mai. Nu știu cum au rezistat în fața lui Jonas, Gertude și Imogen (astea-s furtunile care au zburlit UK-ul în ianuarie și februarie). În parcuri și prin cartiere au apărut și narcisele galbene, chiar și cameliile, nu mai zic de brândușe și ghiocei, e plin. Dacă tot au fost 14 grade, cu vânt ce-i drept, în weekend am dat o fugă prin Kensington Gardens  și Hyde Park . Am luat niște alune pentru veverițe și ne-am trezit c-un papagal în palmă. Habar n-aveam că au atâta curaj. Spre deosebire de ghemotocul colorat, care, la fel, m-a uimit cu tupeul ei, papagalul a stat mult și bine pe lângă noi, a mâncat tacticos, fără grabă, abia mergea pe gardul ăla, un leneș!

Nu știu cum e la voi, dar va trimit un pic de primăvară londoneză: 

Hello ?? #londonparks #magnolia #pigeons #londonspring #londonnature #local #bbclocalite #london #spring #trees

A photo posted by mihaela c (@the_blonde_expat) on

A walk in the park #londonparks #hydepark #londonspring #londonnature #spring #bbclocalite #magnolia #smellsogood #trees

A photo posted by mihaela c (@the_blonde_expat) on

 

 

Îmi pare rău că nu pot să vă trimit și mirosul, îmi venea să nu mai plec de lângă copacul ăla încărcat de magnolii din Hyde Park, iar în Kensington Gardens am stat mult și bine pe o bancă, cu nasul în magnolii, cu mâncăcioasele de veverițe, normal.

Cu riscul de a mă repeta, în opinia mea, primăvara e anotimpul cel mai potrivit să vizitați Londra. Și nu stați numai în centru, care arată cam la fel indiferent de perioadă, mergeți un pic spre Kensington, Notting Hill, Hampstead, Kew, Richmond (și când zic Kew și Richmond nu mă refer musai la grădina botanică și la parc, ci la cartiere, extraordinar de frumoase amândouă).

 

PS: Dacă vă prinde primăvara la Londra și vă plac cireșii, japonezi și nu numai, click pe următorul link – unde găsești cireși la Londra 

Da, ne găsiți și pe Instagram.