De fapt am și rămas, vreo juma de zi. Pfiii, ce spaimă am tras. Când am intrat ieri și am vazut pagina alba și un mesaj de genul hacked by…contact me at…mi-a stat inima. Știu, știu, au spart ei site-ul NASA d’apoi blogu meu. Da, dar de site-un NASA mi se rupe. De al meu…

Poate pentru unii pare o prostie, faci atac pentru atât, dar e munca mea de 2 ani și jumătate de acum. Și să nu credeți că-i ușor. Scrie, alege poze (din ditamai teancul), resize poze, pune logo pe fiecare (nu le mai pun automat că nu arată prea grozav), serios că e de treabă, numai cine n-are blog nu știe. Și apoi nu e doar un blog de hai să-ți arăt cum ajungi la x, ce faci, cum arată, e viața mea din ultimii 3 ani, e jurnalul meu de clălător, expart, invadator, ziceți-i cum vreți.

Deci am zis că pic jos. Mi-a schimbat numele, parola, pa și pusi. Am reușit să intru până la urmă, cu schimbare parolă, folosind mailul, dar era deja prea târziu. Compromis! Terminat! Eu tot am zis că nu e, nu știu eu de astea, dar când mi-au confirmat cei de la firma de hosting…mi-a crescut tensiunea, iar. Avem back-up, stai calmă. Știu că avem back-up, am și eu local, dar cu specialiștii aștia în spart munca oamenilor….nimic nu-i sigur, clar n-aveam liniște până nu-l vedeam eu cu ochii mei, la locul lui, online.

Și chiar mi-am zis, dacă e compromis de tot, mă las de meserie, nu mai refac nimic (nici n-aș avea cum), nu mai fac altul, gata, am terminat cu blogăreala. S-a rezolvat, aleluia! We re back in business. Oricum spărgătorul nu a făcut mare pagubă, a găsit o portiță și a intrat, am văzut că a făcut asta cu multe site-uri (că l-am googălit, măcar să știu cu cine am de-a face). Și zicea pe acolo ceva de genul  – intenția noastră nu e să-ți distrugem site-ul ci să îți atragem atenția că ești vulnerabil, că ai breșe în security. Bine nene, data viitoare dă un mail dacă tot te freacă grija securității mele.

O amică mă întreba de ce, domle, de ce? ai postat ceva compromițător? Da, budele din Paris 😛

Ca să nu mai zic că după ce au reparat băieții treaba și am revenit la normal, am încercat să intru și….wrong password. Not again! Mi-era frică azi să deschid, dacă văd iar wrong password sau hacked cred că pic aici. Suntem bine.

Aaaa și când eram în mijlocul crizei bate cineva la ușă. De obicei nu răspund dar am crezut că-i vecina. O fată blondă, cu o foaie în mână, recită ceva, nu știu ce, că nu auzeam nimic, mă uit la ea și zic habar n-am despre ce vorbești. Biata fată se uită la mine, iar zice de unde e, o fundație ceva, eu mă uit la ea la modul ce vrei de la viața mea, și zice sărăca ok, dacă nu ați auzit de noi vă las, ok, pa, și trântesc ușa (că altfel nu se închide nu de alta). M-am simțit atât de prost, dacă dai peste doi ca mine într-o zi cred că îți dai demisia. Crizata naibii.

******

Am fost foarte dezamăgită când am ajuns la Londra, nu m-a așteptat Cameron cu cafea, o să fac o reclamație. M-a abordat în schimb un nene cu un sondaj, de unde ești, unde stai, ca să vadă cred dacă vin invadatorii. Mi-a trecut supărarea abia când am ajuns la metrou (deși a avut întârziere).

IMAG0155

Da, au pus mesaje de bun venit, în mai multe limbi, ca să nu mai ziceți că nu ne primesc englezii frumos. Mama lor de ipocriți. Nu toți evident, să nu generalizăm, dar așa m-am săturat să adune unii voturi pe spatele milioanelor de români și bulgari inventați.

Oricum după ce au urlat din toți plămânii că or sa fie invadați, că o să umplem casele și așa puține, spitalele deja ticsite, acum au lăsat-o mai moale, pînă și alde Daily Mail și The Telegraph. Mai nou românii nu prea vin în UK, care a vrut să vină a venit până acum, deja sunt mii aici, și ăia care sunt își plătesc taxele și nu prea cer beneficii. Nu zău?! Au descoperit America.

Mai nou studiile arată că migrația româno-bulgară (nu mai e invazie, e migrație, cam puțină chiar) e benefică pentru economia Marii Britanii. Nu mă omorî!

Un studiu făcut în Suedia arată că românii și bulgarii nu primesc beneficii, muncesc mult și bine și asta compensează faptul că, în medie, au salarii mai mici decât suedezii și automat plătesc mai puțin impozit. Românul și bulgarul dă statului suedez cu 30% mai mult decît cheltuie statul cu el. Studiul mai zice că țările care au avut cel mai mult de câștigat de pe urma migrației româno-bulgare (de câștigat da?) sunt UK și Irlanda, pentru că oamnenii știu deja limba și automat găsesc job mai repede. comparat cu Suedia, Norvegia.

Asta nu e o noutate, un raport al Comisiei Europene, de anul trecut, zicea același lucru – imigranții europeni vin în Franța, UK, Germania etc, să muncească, nu să ceară beneficii – procentul celor ce solicită ajutor e atât de mic încât nu are impact asupra bugetului, șomerii migranți europeni reprezintă cel mult  1% din populația totală a fiecărui stat membru și:

On average EU migrants are more likely to be in employment than nationals living in the same country

Hopa! Da, dar ce politician va recunoaște asta? Cine are tupeul să le zică alora cu drept de vot – sunteți depășiți, leneși, sunteți primii la beneficii?  (în UK cam 40% dintre localnici, grupul români -bulgari: aprox 15%, imigranții non UE: 38,8%) – studiu făcut de guvernul britanic în 2011) Și domnul primar al Londrei, un fel de Radu Mazăre, propune ca est europenii să nu mai poată cere beneficii în primii 2 ani, daaaa, uitându-mă la statisticile lor… or să facă o economie, ceva de groază.

Și cred că mai e ceva, dacă se iau de români nu prea zice nimeni nimic, polonezii da, sar în sus, românii…nu prea. Și dacă ar zice ceva de grupul non UE ar fi discriminare, ar fi consierați rasiști, ca să nu mai zic că ar stârni niște discuții sensibile despre imperialism/colonii etc.

Apropo de raportul comisiei, minunații de la The Telegraph, au prezentat cifrele (culmea toate și nescoase din context) dar apoi zic:

However, other experts suggest that the beneficial impact of immigration on the public finances could be temporary, since young and industrious migrants could settle in the UK and become net consumers of public services as they grow older and start families.

For example, the UCL study suggested that immigrants who arrived in the Eighties and Nineties, then stayed and had children, now pay in only 85p for every £1 of services they consume.

Deci să înțeleg că atâta timp cât muncesc e bine, când n-or mai putea….să se ducă unde văd cu ochii. 

Culmea e că e loc pentru toată lumea. Și apoi locul de pe pașaport e o simplă întâmplare, ai avut norocul să te naști în UK și ghinionul să te naști în …Siria. Au vrut globalizare…ok, suntem toți cetățeni globali. Sau asta e bună numai când ai de vândut marfă? Sincer nici nu ar merita băgați în seamă dacă nu ar fi unii, mulți, care nu ar lua de bun discursul anti-imigrație. Și am văzut, în trecut, unde a dus asta.

PS. așteptam metroul, lângă mine un tânăr cu un copil e vreo 5, 6 ani. Nu știu de unde pornise discuția, că nu am prins tot, tatăl îi spunea că Londra e un oraș minunat, tu știi câți oameni și-ar dori să trăiască aici? Unii vin de departe, cu greu, numai ca să stea în Londra. Tu ai avut norocul să te naști aici. Și puștiul întreabă: de ce am avut eu norocul să mă nasc aici? Tatăl ezită, caută răspuns, și….vine metroul. La naiba! Și eu voiam să aflu răspunsul.