V-am zis că Londra e minunată primăvara? Nu-i nimic, vă mai zic. Și am și dovada, să nu credeți că vorbesc de pe pereți. Niște lucrușoare care poate nu m-au făcut neapărat fericită, că tot a fost  ziua mondială a fericirii, dar mi-au adus un zâmbet, sper să aibă același efect.

Ravenscourt Park, lângă Hammersmith. Știam parcul, că am mai fost, dar habar nu aveam de aleea cu cireși. E de senzație!

IMG_6084

IMG_6053_fhdr

Și e dacă nu era de ajuns visul roz…

IMG_6094_fhdr IMG_6105_fhdr

Da, erau plini de papagali verzi. Habar n-am ce-i cu ei, de unde au apărut,  m-am chinuit ceva să-i prind, că n-aveau stare, dar mi-au înseninat ziua (că și așa soarele a stat mai mult după nori, vreau să știu și eu unde-s alea 18 grade promise de prognoza meteo? unde?)

IMG_6092_fhdr

Holland Park. Și făcea un spectacol…cum se apropia cineva, cum își făcea penele evantai; și din când când le scutura, tremurau toate, ca niște corzi de instrumente

IMG_5984

Zilele astea am realizat care e diferența (printre multe altele) între aici și acolo. O știam, dar nu o identificam exact, put the finger on cum zice englezul. Să vă povestesc. Mă duc spre școală, dimineață, rece, trec pe lângă parc, unu mic, nu vă gândiți la Hyde Park, și de după gard sare o veveriță. It made my day!

Aici vezi un lan de narcise, o stradă plină de copaci înfloriți, o casă frumoasă, un pub încărcat de flori, ba chiar și niște cireși plini de papagali. Acolo imi stric feng shuiu aproape ori de câte ori ies din casă, poate și pentru că stau în buricul târgului, la Unirii. Văd un bătrân care cerșește, un copil desculț, o țigancă ce urlă 6 la 10 lei, unu care scuipă pe stradă (mamă, ce le-aș face la aștia! ori de câte ori văd câte un cocalar care-și lasă saliva pe străzi îmi vine să-l iau de cap și să-l izbesc fix unde și-a aruncat flegma), unu care blochează locurile de parcare, mașini pe trotuar (ca să ajungi de la Unirii la Universitate tre să fii slim fit sau să mergi pe stradă) etc șamd. (erată: stăteam la Unirii/ și, cu toate cele de mai sus, ce dor o să-mi fie mie de zona aia!).

Evident că sunt bune și rele peste tot și nu sunt de părere că e mai bine să ne prefacem că totul e roz și avem di tăti, mai știu și că sub frumos se pot ascunde mizeria, corupția, aroganța, rasismul, indiferența etc, dar parcă la unii sunt prea multe și prea evidente.

Să revenim. Tot Holland Park. Și trebuie să mărturisesc ceva, sunt niște floricele mici, mov, nu știu cum le zice, apar rar, printre copaci, par atât de mici și neînsemnate încât crezi că-s naturale, că nu s-ar deranja nimeni să le așeze acolo. Ei bine până și alea-s puse. Era o mașină cu o remorcă plină cu ghivece cu floricele de alea, și niște băieți le așezau, la distanțe măricele una de alta, printre copaci. M-am cam indispus, trebuie să recunosc. Așa cum am făcut și când am descoperit gazon de magazin în Regent s Park (asta apropo de aparentul frumos).

IMG_5985

Străzile Londrei când înfloresc copacii:

IMG_6016

IMG_6034

Găsiți mai multe poze pe pagina de facebook a vacanțelor

Și mai multă primăvara: Când înfloresc cireșii, parcurile Londrei, primăvara: St James Park, Hyde Park, Kensington Gardens, Regent s Park