Nu adio căci you never know.

 

Ea: în ultima săptămână la Londra mi-ar plăcea să mai dăm o fugă prin Little Venice, Camden, Richmond, la Kew, că tot avem abonament.

El: eu vreau să mai mergem prin Soho, la turc, la iranianul de lângă noi (astea-s două restaurante pe unde ne făceam veacul) și poate ne dăm și noi în London Eye, că vorba aia, am stat aproape doi ani la Londra și nu ne-am urcat în roată, ne râde lumea.

Ea: dacă era mai cald, mi-ar fi plăcut să mai trecem prin Bath, Oxford și Seven Sisters, deși cred că ne aruncă vântul direct la francezi. Și aș fi vrut să văd și eu Liverpool și Bristol. Nu mai zic de Cotswold, Lake district …

 

N-am fost nicăieri. Ba da, mint, am fost la Kew Gardens, la iranianul din cartier și la un pub de lângă noi, la care tot ziceam că mergem de când ne-am mutat la Londra. El și-a aranjat piciorul fix în prima zi de concediu așa că ultima săptămână de Londra a început la medic și la spital. Nu ne-am dus la urgențe din atâta lucru, că nu fu grav, dar fu destul cât să te trimită în pat vreo 5 zile, mă cam luase grija, recunosc, vorba aia, ne așteaptă Asia și noi șontâc, șontâc. Cu ocazia asta am testat și noi sistemul lor de sănătate de care ei se tot plâng. Acum na, depinde cu ce compari.

Am fost la medicul de familie, programare în aceeași zi, a doua zi am fost la spital, x ray, fără programare, am așteptat cred că 10 minute. La recepție erau vreo 4 doamne, alte două la recepția de jos, de la intrare, nimeni nu aștepta mai mult de 2 minute să afle o informație. Erau vreo 3 cabinete de radiologie, a mers șnur. Și totul gratis. Ce nu-i tocmai ok, zic eu, e că, de exemplu, îți face radiografia, dar nu-ți dă nimic pe loc, trimit rezultatul la GP (medicul de familie) în 5 sau chiar 7 zile. Bine că nu ne-am rupt gâtu! Oricum au fost foarte drăguți, le-am explicat că noi în 5 zile plecăm și nu știm când sau dacă ne mai întoarcem, au trimis diagnosticul către cabinet în aceeași zi. Deci nu-i dracu chiar atât de negru cum se plâng ei.

Repet, depinde cu ce compari sau ce așteptări ai. La urgențe cred că au probleme mari, personal puțin și cazuri multe și mori cu zile până ajungi la specialist. Pe mine, de exemplu, m-au programat peste vreo 2 luni jumate, numai că eu între timp fusesem în țară, mă liniștisem și mă și întorsesem de vreo lună. Când am fost ultima oară la GP era o doamnă în vârstă, se simțea foarte rău, au încercat să o interneze în spital, n-au reușit, au trimis-o acasă cu tratament, cu precizarea că în ziua respectivă, cel târziu a doua zi, o asistentă va trece pe la ea pentru a-i explica tratamentul și apoi va reveni zilnic, în schimb abia peste 2 săptămâni urma să o vadă un specialist, era full. Na, bune și rele, ca la orice sistem de sănătate.

 

IMG_0147.JPG

 

Am trimis tot calabalâcul cu o firmă de transport și tot am plecat cu bagaje după noi, urăsc să am ditamai bagajul după mine, mi-am propus să nu mai fac asta niciodată. Iar s-au adunat o mulțime de chestii, am trimis vreo 5 cutii mari (trebuiau să ajungă miercuri, ya right, azi e vineri, poate dă Domnul și ajung azi, nu de alta dar aș vrea și eu niște ghete și o pereche de pantaloni), am dus la charity vreo 2 cutii, plus câte am aruncat…Mereu zic că nu mai adun chestii și mereu se adună. Și pe bune că nu pricep cum naiba, mi-am propus să nu mai dau bani pe haine și am reușit, nu car mobilă, nu-mi trebuie multe chestii la bucătărie, nu mai cumpăr suveniruri de toate felurile…beats me.

 

 

În ultima zi de Londra am comis-o rău cu niște hamburgeri, cu maioneză, tacâm complet de e-uri și calorii cât cuprinde, ba am servit și un mic dejun englezesc, nu mai zic de bere, de bere îmi va fi dor, de mâncare nu, fadă, grea, plină de curry. A fost atât de cald în ultima zi de Londra încât am luat micul dejun afară, la terasă. Ne-a bătut soarele-n cap, parcă să ne facă în ciudă. Dacă ar fi fost toată săptămâna așa…Richmond, Little Venice etc șamd.

Lasă, dragă, Little Venice ai mai văzut-o, ba ai fost și în adevărata Veneție, în Camden am tot fost, în Richmond la fel, dar holurile de la Hammersmith hospital nu le văzusei!  

Așa-i, plecam proastă!

 

PS: amr 5 zile până la vacanța vieții😀