Am zis că mai ies la primăvară, dar nu am putut rezista. Hello, e Londra! Plus că azi a fost parcă un pic mai cald decât ieri, nici n-a mai nins, deci am scos nasul din hotel și parcă nu mi-a mai înghețat atât de tare. Vă prezint așadar Hammersmith, aici am așezat cortul săptămâna asta.

Ia uite ce am găsit eu în Furnival Gardens:

Londra/Furnival Gardens

Toată lumea se oprea să facă poze, se amuza, super simpatic omul. De zăpadă. A fost vedeta parcului (mic de altfel și cam gol) până când niște puști l-au decapitat. Cred că din greșeală, au vrut și ei să facă o poză artistică. Am prins decapitarea în direct.

Oricum, mai peste tot pe unde se adunase un pic mai multă zăpadă erau opere de artă.

IMG_2426

Tamisa era bine merci, nu îngheță ea așa ușor.

 

O clădire foarte frumoasă –  The Swan. E un pub ceva mai fițos, și prețurile sunt cam cu 2,3 lire mai mari decât media, din ce am văzut eu pe aici (da, iar am comis-o). Și peste stradă Saint Paul s Church

Pub ul e la întrarea pe King Street, o arteră plină de magazine, restaurate, tot ce vrei. Încă un lucru care îmi place la Londra, nu se fumează în pub-uri. Și, apropo de tragedia noastră mioritică – propunerea ca crâșmele din centrul vechi să închidă la 23 sau 24 – la englezi toate se închid la 22 sau 22.30,maximum 23.30. Și nici până atunci nu se aude nici musca pe lângă ele, e muzica în interior, nu afară. Și cine stă afară, pentru că fumează (asta mai mult vara, acum mai rari fumătorii) stă în spațiul delimitat, adică nu cu mesele pe stradă de nu mai poate trece nimeni.

Dar stai, zic patronii că măsura va goni turiștii. Care turiști, nene? Cred că a mai crescut numărul, comparativ cu alți ani, dar Bucureștiul e departe de a-și face probleme că un astfel de program va fugări turiștii. Sunt sunt alte treburi care îi pun pe goană. Cum ar fi taximetriștii pirat? Marele aeroport internațional care nu are taxiuri. Halal. Hai că iar mă enervez. Să revenim la King Street.

 

În rest…mâine e tot călduț, adică vreo zero grade, văd că de joi se răcește iar, Heathrow e tot întors pe dos din cauza zăpezii. Să nu uit, englezoaicele astea nu-s zdravene. Afară sunt -5 grade și ele umblă în ciorapi și balerini. Culmea e că nu-s ca suedezele, care n-au un stres, astea sunt toate desfigurate de frig, tremură din toate încheieturile, da nu și-ar pune o haină pe ele.