Înlocuiți mă iubește, nu mă iubește, cu îmi place, nu îmi place, și rezultă relația mea cu Londra. Nimic nou, mereu a fost așa. Ador cartierele lor cu case vechi, din  cărămidă în toate nuanțele de maro și nu numai, dar Doamne ce chirii! Mor după curțile mici, pline de plante păcălite de vremea ciudată, vine iarna, însă ele au flori, fructe și boboci, dar mă doare capul când văd cât costă un abonament la metrou. Îmi place micul mare Babilon din centru, însă zău că uneori e prea aglomerat. Viața de zi și de noapte e plină de evenimente, tot ce vrei și ce nu vrei, doar că nu-s deloc ieftine. E super fain că poți să deschizi/închizi conturi online sau cu un simplu telefon, dar te apucă amețeala până vine netul. Data trecută a durat vreo două săptămâni, acum îl aduc cu mâna, bit cu bit, pe jos, din centrul Londrei, că durează o lună. Mă rog, atâta neplăcere să am în viața asta (am luat un wi fi de BT până ajunge lumina și la mine). Aici e ca și cu metroul, că mulți fac mișto de metroul londonez, că e vechi, că e înghesuit, că-i mai bun ăla de București… o fi, dar când mergeau ăștia cu metroul noi adunam paie și lut. Deci asta e, Internet pe stil vechi – ingineri, cabluri, o lună, un vis. De vreme nu mai zic nimic, nu e extraordinară, dar nu-i nici catastrofală.

londra, prin cartier londra, toamna pe strazile Londreai pub uri Londra

Niște poze adunate de prin cartier, v-am mai zis că prefer Londra de lângă The City, făcute cu telefonul, că s-a stricat aparatul foto (mama lui!).

 

Vă spuneam pe facebook că vă propun o afacere – eu vă arăt cum se gătește Londra de sărbători, voi îmi arătați cum e la voi. Îmi trimiteți o poză pe mail, facebook, cum e mai simplu, și facem o plimbare prin lume înainte de Craciun. Aștia se pregătesc de la final de septembrie, au pus deja luminițele, magazinele sunt gata, se lucrează prin Hyde Park, Piccadilly, South Bank, week-endul viitor se deschid târgurile de Crăciun, patinoarul de la Natural History Museum s-a deschis deja.

covent garden, 2015 covent garden, londra zona covent garden

Gasiți mai multe poze pe pagina de facebook a vacanțelor – click – mai adaug pe parcurs.

Dacă vă prind sărbătorile la Londra, vă las un articol mai vechi despre ce se întâmplă la Londra de Crăciun, evenimentele sunt aceleași, doar datele diferă nițel, e scris anul trecut. Și anul acesta focul de artificii de la trecerea dintre ani e cu bani – 10 lire. Nu o să pot să vi-l arăt, nu o să fiu aici, vi-l las pe cel din 2014, dacă sunteți curioși – Londra, artificii