Columbia Road Flower Market. O explozie de culoare pe o stradă nu foarte mare dar foarte…bogată.

IMG_5108

Găsești orice, orice pentru grădină adică. Și ieftin. Eu mi-am luat anul trecut 6 ghivece de lalele cu 3 lire. Credeam că 2 ghivece costă 3 lire, de fapt erau două suporturi cu câte 3 ghivece fiecare. Cum cărăm noi astea până acasă?! La bucată nu dați? Nu. Ok. Le-am luat, ce era să facem. Încă le mai am, sper să mai iasă ceva din ele la primăvară. Trandafirul, care rezistă eroic, tot de acolo e. Am luat atunci și bujori, și narcise… Și aș mai fi luat câteva, atât de ieftine sunt. De frumoase nu mai zic.

IMG_5098_fhdr 

IMG_5100_fhdr

Pe mica stradă dau năvală toți amatorii de flori ieftine sau de poze colorate. Pentru că foarte mulți dintre cei care se perindă pe acolo sunt turiști. Piața e celebră în toată lumea și nu fără motiv.

Unora s-ar putea să le pară o simplă stradă cu tarabe încărcate de flori, pe care abia reușești să te strecori. Alții văd în mica piață mare un loc extrem de vesel, colorat și pitoresc. Comerciații sunt foarte simpatitic și găsesc tot felul de sloganuri pentru a-și vinde marfa,  florile sunt geniale, atât de multe la un loc, și din mulțime se aud bucăți de cuvinte din aproape toate limbile pământului.

Dar da, e aglomerat, extrem de aglomerat. Deci dacă nu-ți place aglomerația …e greu să apreciezi Columbia Flower Market. Dimineața e ceva mai liber. 

IMG_5120_fhdr

IMG_5118

Piața de flori e în Estul Londrei, aproape de  Shoreditch, la vreo 20 minute de mers pe jos de Liverpool Street sau Aldgate. Și dacă nu știi exact drumul e de ajuns să te iei după mulțime. Sau vezi de unde ies omuleții cu buchete de flori împachetate în hârtie. Interesant e că piața e ascunsă între clădiri și până acolo e relativ liniște și pace, te întrebi dacă nu cumva ai greșit drumul. Și apoi intri direct în  nebunia de oameni și flori.

Mie îmi place agitația colorată de acolo deși, la orele amiezii mai ales, devine din ce în ce mai greu să te apropii de tarabe, să cumperi…nu mai zic. Unii se retrag în shop-urile din spatele tarabelor cu flori, alții la baruri, pline și alea. Dar nu-i bai, dacă n-ai loc stai pe trotuar, pe stradă, în picioare, unde o fi. 

IMG_5139_fhdr

IMG_5130

Piața e deschisă doar Duminica, de la 8 la 15.00.  Și, dacă mai ai chef de plimbare după nebunia de pe Columbia Road, te poți duce spre Leadenhall Market (cam jumătate de oră).