Daca vrei sa explorezi in liniste un oras nou Gent este locul potrivit. Niciodata atat de aglomerat incat sa iti tulbure vacanta, desi e oras universitar, Gent-ul este ideal pentru cei care iubesc istoria, arhitectura, dar si pulsul rapid al secolului 21. Un amestec de vechi si nou, orasul este plin de cladiri construite cu multi, multi ani in urma (se pare ca este orasul belgian cu cele mai multe cladiri istorice), de biserici si muzee printre care se amesteca zeci de magazine, cladiri de birouri, sedii de firme cunoscute.

Cu o istorie bogata, pastrata impecabil in castelul medieval sau in catedrala ridicata acum multe secole, cu  fatadele caselor construite parca din mii de bucati de oglinzi sparte, cu barcile care plutesc pe apa, printre salcii, te miri cum de orasul nu este luat cu asalt de turisti.

IMG_0381_fhdr

Daca ajungi la Bruxelles merita sa dai o fuga si la Gent. Cu trenul, in jumatate de ora esti acolo. Si nu are cum sa nu iti placa centrul vechi, cu restaurantele cochete de pe malul apei (unde preturile sunt ceva mai mici decat in Bruges). Sau Graslei si Korenlei, cele mai frumoase case din oraș. Si sa nu uit de bisericile care infrunta timpul mai ales ca in cele mai multe dintre ele intrarea este gratuita.

Pentru muzee exista un permis de 20 de euro care iti garanteaza, timp de 3 zile, accesul in orice muzeu, plus transport gratuit.

IMG_0353_fhdrIMG_0383_fhdrIMG_0396_fhdr

Cine nu are prea mult timp la dispozitie pentru a se pierde prin oras poate folosi de ghidul facut de cei de la oficiul de turism. O vizita de doua ore care te poarta prin locurile demne de vizitat. Noi am uitat ghidul la hotel, dar ne-am descurcat si fara. Oricum, centrul, destul de mare, este singurul care merita vazut, restul orasului e…ca oricare altul.

De la gara (Gent-Sint-Pieters) pina in centru faci cam jumatate de ora pe jos, te ghideaza linia de tramvai.

IMG_0362_fhdrIMG_0350_fhdrIMG_0360_fhdr

Mai multe informatii despre obiectivele turistice din Gent gasesti aici, era deja a doua vizita, deci eram specialista :-p

 

Si daca tot ai ajuns la Gent e musai sa treci si pe la Bruges (e la cel mult o oră, cu trenul).

IMG_0528_fhdr