Vei spune, probabil, pai eu nu am ajuns sa vad Roma sau Paris si m-oi duce la Alborg. De ce nu? Comunitatea de romani e foarte mare, nici nu stii de unde sare o cunostinta, are doua universitati care ofera o serie de cursuri de licenta/master gratuit pentru cetatenii din UE, are aeroport, e la o ora de mers cu masina de cel mai nordic punct al Danemarcei, unde Marea Nordului si Marea Baltica isi dau intalnire, tot cam o ora faci si pina la Frederikshavn (excelent pentru plaja vara si “usa” spre Suedia sau Norvegia – din port pleaca zilnic feriboturi catre Goteborg si Oslo), asa ca nu se stie niciodata.

aalborg

Tot din Aalborg poti merge pe urmele vikingilor. La marginea orasului e un fost sat viking. Se mai pastreaza inca urmele caselor si multe pietre funerare, unele refacute altele originale. Dar si pe urmele vikingilor contemporani – in centrul orasului, pe strada plina de pub uri. Inteleg ca-s pline mai degraba de norvegieni decat de danezi, primii trec granita pentru ca berea e muuult mai ieftina la vecini. Tot acolo vei gasi si cele mai vechi case din oras (ceva mai interesante decat cele facute de curand). Si daca te plictisesti, poti da o fuga la gradina zoologica, pana si noi am fost, desi nu suntem fani zoo. 

IMG_4097.JPG IMG_2712.JPG IMG_2750.JPG IMG_4088.JPG IMG_4102.JPG 2 capre.JPG IMG_2833.JPG

Aalborg e la aproximativ 4 ore de Copenhaga, cu masina, la o ora si jumatate de Aarhus  si Skagen, un loc care nu trebuie ratat, daca ajungeti in Danemarca.