Ca tot vine apocalisa, sa va zic care-i singurul loc care va supravietui sfarsitului lumii.

bugarach, franta

foto: Le Figaro

Franta e cea mai frumoasa tara din lume, toata lumea vrea sa vina aici (sa locuiasca aici adica), am citit intr-o carte de bucate, de-a lor evident, ca tiramisu-ul nu ar fi fost prima oara facut de italieni, ci de francezi, si tot ei ar fi inventat pizza, aici la Marsilia, nu la Napoli, „Dacia e traducerea in romana pentru Renault” (am citat un coleg al sotului) … Pe scurt, ei sunt cei mai destepti, cei mai frumosi, ei au inventat focul, ei au facut oul, ei au inventat gaina, si Darwin ala habar n-avea ce vorbeste – nu ne tragem din maimuta, ci din francez!

Asadar si prin urmare era si normal ca singurul loc care va supravietui Apocalipsei sa fie tot din Franta. Conform unei predictii, Bugarach, un sat cu nici 200 de locuitori din Sudul Frantei, va fi singurul loc ocolit de sfarsitul lumii.

Fiecare profita cum poate – cei care se inchina la bani vand pamant si case la niste preturi exorbitante, superstitiosii isi rezerva locuri pentru Sfarsitul lumii (primarul spune ca suna telefoanele ca la tribunal pentru rezervari pentru sfarsitul lui 2012, si unii cer chiar rezerve de mancare pentru ultimele 2 saptamani din an), altii organizeaza tot felul de excursii sau sedinte de spiritism (800 de euro pe saptamana, daca va intereseaza). Micul sat nu a avut niciodata atat de multi vizitatori. Unii chiar s-au aciuat prin grotele de la marginea orasului in asteptarea sfarsitului. La inceputul lui ianuarie primarul era atat de ingrijorat de numarul mare de vizitatori incat a anunat guvernul si in sedinta de urgenta s-a decis ca zona sa fie supravegheta indeaproape.

Ce e asa special la locul acela? Adica de ce tocmai ala scapa? Nu, nu, pentru ca e locuit de francezi. M-am documentat, va luminez si pe voi.

Pic de Bugarach, 1230 de metri altitudine, ar „gazdui” o nava extraterestra. Sub munte ar exista un lac urias pe care navele spatiale pot pluti pina cand va fi timpul sa se intoarca la baza. Si se vor intoarce cand lumea se va sfarsi. Si vor lua cu ele norocosii din apropiere, adica din sat sau de pe munte. Alte legende, pardon tratate stiintifice, spun ca sub munte e Lemuria, continentul scufundat: „continentul Lemuria a rezistat timp de 60.000 – 70.000 de ani. Lemurienii au avut tehnologie pe care noi nu o putem intelege inca cum ar fi un gen de vergele care lucrau doar atunci cand mintea si inima lor se uneau. Extrem de intuitiva, rasa lemuriana stia ca se va scufunda; ei erau bine pregatiti pentru acest eveniment, asa ca au fost probabil foarte putine accidente si intamplari neprevazute.” (asa scrie, e citat, sa n-avem discutii – esoterism.ro)

Altii sustin ca Bugarach e avanpostul Atlantidei, isula pierduta. Se pare ca exista niste pietre intre Bugarach si Muntele Cardou numite Portile Atlantidei. Unii spun ca daca urci pe munte dupa apusul soarelui, vei auzi zgomote ciudate si vei vedea lumini ireale. Ma gandesc ca n-or fi avut rezistenta si i-a dat oboseala in …esoteric. Se mai zice ca ar fi locul pe unde Iisus si Maria Magdalena ar fi mers si ar fi poposit cand au traversat muntii Corbieres, prin 33 AD. Unii zic chiar ca cei doi ar fi inmormantati acolo. Evident ca s-au gasit si niste unii care sa caute mormintele. Muntele e plin de calcar, de pesteri, de izvoare cu apa calda, apa e si un pic radio activa se pare. 

De vreo citiva ani primarul e din ce in ce mai ingrijorat, nu doar pentru ca foarte multi au cumparat case pe care le-au transformat in „secte”, ci pentru ca „daca maine apar 10 000 de oameni aici, satul de 200 de locuitori nu va putea face fata. Am informat autoritatile si am cerut sa fie trimisa chiar armata daca e nevoie.” (primarul Delord, intr-un interviu pentru The Telegraph).

Seful satului povesteste ca o multime de oameni vin sa se roage pe munte, au transformat varful in loc de pelerinaj, pomeneste chiar de un „credincios” care executa un ritual gol, golut, adica el, nu ritualul, ritualul era profund cu siguranta, pardon era …amplu?

Se pare ca goana dupa extraterestri a inceput acum vreo 10 ani cand un localnic, care intre timp a murit (sau l-au luat martienii?!), a declarat ca a vazut extraplanetarii si a auzit zgomotul navei spatiale sub munte. The Telegraph pomeneste si de povestile cu François Mitterrand care, curios din fire, ar fi venit pe munte sa vada cum sta treaba (sa asculte motorul navei spatiale probabil), si de sapaturile facute de nazisti sau de Mossad (astia nu se lasa, si la sfarsitul lumii vor sa fie primii). Iar o localnica povesteste ca nu se mai poate plimba in liniste din cauza esotericilor care au luat muntele cu asalt: ” E o zona foarte frumoasa, dar dai mereu peste oameni care canta sau mediteaza.” Valerie Austin se numeste doamna, da, e englezoaica pensionata in Franta. Deci, lady, cred ca si dumneata cand ai venit acolo tot un fel de extraterestru ai fost. Si probabil ca francezii zic la fel de voi: nu te mai poti plimba in linsite ca dai mereu peste englezi care vorbesc o limba ciudata.

Deci daca azi ar exista un Noe modern (francez musai, cu e fara accent in coada), ar lua un Airbus 380, l-ar umple cu toate speciile, si ar zbura spre Franta.

Am zis ca trag o fuga, e  la trei ore jumate de mine, n-am mai reusit, dar nu e timpul pierdut. Inca. Poate imi rezerv o grota. Daca sunteti cuminti va fac loc si voua 😀

 

PS: acest articol a aparut si pe site-ul Adevarul (aici).