Weekend-ul asta am fost la Montelimar. Pentru oras, pentru lavanda si pentru ca era Fete du Nougat. Montelimarul nu e extraordinar, cu sarbatorile lor m-am cam lamurit, deci poate sa mai astepte. Dar linga Montelimar e Paradisul. De fapt ii zice Puygiron, cu P de la Paradis, si de cum am ajuns a intrat in top cele mai frumoase locuri vazute vreodata.

Micul sat, fosta cetate medievala, e urcat pe deal si are la picioare lanuri de verde si mov. L-am vazut la citeva minute dupa ce am iesit din Montelimar, spre La Begude-de-Mazenc.

puygiron

I-am zis casuta din vis, dar nu m-am putut decide care casa e mai frumoasa. Am vazut mai intai una mica, cu o curte verde, cu scari pe care se intindeau flori colorate, cu o masa mica in curtea la fel de mica si cocheta… Doamne, ce frumos! Apoi am vazut alta, intr-o piateta, cu aceeasi curte minunata aglomerata de flori, cu o masuta pe care trona un felinar vechi si doua scaune sub un geam cu oblon colorat…Si apoi alta, cu o cutie postala care iti atragea atentia de la o posta, cu un sezlong cu vedere peste toata valea care se intinde la poalele cetatii de piatra…Deci tot satul, mic, mic (casele de piatra adapostesc in jur de 500 de locuitori) e ca o casuta minunata. Si de pe “balconul” ei vezi intinderea nesfarsita de verde, mov, galben.

Castelul construit in secolul 12 si biserica umbrita de copacul batran intregesc farmecul satucului de vis. Zici ca esti la sute de kilometri departare de agitatie, dar de fapt esti doar la 9 kilometri de Montelimar. Numai ca in jur nu se vede nimic care sa te duca cu gandul la …oras. Nu mai mai saturam de admirat casele si privelistea. Nu stiam ce poze sa mai fac ca sa nu pierd nimic din satul ala minunat. Unde sa ma mai uit ca sa imi ramana in minte totul. Concluzia mea la sfarsit de vizita – putem sa nu mai plecam de aici?

 

puygiron27.jpg puygiron29.jpg puygiron14.jpg puygiron17.jpg puygiron23.jpg puygiron26.jpg puygiron36.jpg puygiron4.jpg p11.jpg p13.jpg p14.jpg p15.jpg p2.jpg p21.jpg p3.jpg p4.jpg p7.jpg

 

La 13 kilometri de Puygiron se afla Le Poet Laval, satuc ce detine titlul de cel mai frumos oras din Franta. Planuiam sa ajungem acolo, dar ne-am razgandit in ultimul moment si am mers in Grignan. Si nu imi pare rau.