Weekend. Unde sa mai mergem noi pe aici pe aproape? La Maussane les Alpilles. E si un sat, dar si un parc (Parc Naturel Régional des Alpilles). Am ales prima varianta. Parcul natural are 16 sate si orase…cam mult pentru o zi.

alpilles

Satul si parcul nu ies in evidenta prin ceva extraordinar – munti imensi, vulcani, canioane, sau sate cocotate pe deal – ci mai degraba prin … simplitate. Un fel de viata la tara a la France. Case vechi, mici si inghesuite, cu flori la geam si greieri pe pereti, stradute inguste, pietruite, livezi de maslini, vii, ferme, verdeata cit vezi cu ochii si, in departare, niste munti mai mititei: Les Alpilles.

Noi am fost cu masina, dar cred ca bicicleta e si mai potrivita. Am “taiat” drumurile inguste care isi fac loc printre livezi si vii, si am tras in piept aerul plin de iarba cruda. Frumos, relaxant…

IMG_9239.JPG IMG_6879.JPG IMG_6885.JPG IMG_6888.JPG IMG_6928.JPG IMG_6959.JPG

 

Maussane les Alpilles e mic, simpatic, cu magazine si boulangerii frumos colorate. Are o piata in care citeva terase se inghesuie linga biserica veche, Sainte Croix. Mai e numit si satul cu mii de fantani. Am vazut doar doua. Va spuneam de ferme, unele dintre ele au camere de inchiriat. Deci, daca ajungeti prin zona, puteti vedea mica bucata de Provence de pe saua calului.

Maussane les Alpilles e la 4 kilometri de Les Baux de Provence, la 10 km de Saint Rémy de Provence si la 17 km de Arles. Si daca tot e gard in gard cu Les Baux am mai tras o fuga si pina acolo.