…nu impreuna, slava Domnului. Sau as putea zice plaja si Camargue. Puteti sa va bucurati de ambele odata ajunsi acolo. In plin sezon barcile isi fac zilnic drum prin Camargue, iar plaja din Le Grau du Roi este imensa, numai buna pentru prajit la soare. Vremea este excelenta. Inca din aprilie puteti face plaja sau chiar baie in mare, daca sunteti mai curajosi. Cine tanjeste dupa umbra poate trece strada – vis a vis de plaja e un parc, bun si pentru un picnic, de exemplu. 

grau roi

Oraselul este foarte simpatic si foarte animat. In portul cochet gasiti terase, restaurante si multe magazine de suveniruri.

Si sa nu uitati “Le Requinarium”. Nu este extraordinar, comparat cu altele din alte tari, si nu e nici pe departe asa cum ii fac reclama francezii in pliantele de promovare, dar merita o vizita, in special daca aveti copii. Am fost si noi pe acolo, niste copii mai mari.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 6.jpg 7.jpgIMG_6475.JPG IMG_6410.JPG IMG_6553.JPG

 

Le Grau du Roi se afla la 10 minute de Aigues Mortes, deci daca ajungeti in zona, puteti sa le vedeti pe amandoua. E la jumatate de ora de Montpellier, la o ora de Pont du Gard si Nimes, si cam la o ora si jumatate de Avignon.

Gasiti mai multe informatii pe site-ul oficiului de turism, acolo gasiti si cazare daca vreti sa va stabiliti baza la Grau du Roi si sa vizitati o bucata de Provence sau Languedoc-Roussillon.