Am discutat cu o mulțime de oameni anul ăsta despre Provence, sudul Franței, lavandă, coasta de Azur. Si am realizat că deși am scris o mulțime de articole despre Provence, tot n-am zis tot. Tot recomandând sate, trasee, restaurante, plaje, realizez că am omis niște lucruri. Plus că unele articole sunt vechi și parcă nu-mi mai sunt pe plac, că na oamenii se mai schimbă. Nu mai des ca WordPress u ce-i drept, că e și asta o treabă, după atâtea update-uri, plus temă schimbată, ca să nu mai zic de trecut de la blogspot la wordpress, postările nu mai arată cum le gândisem eu. Așa că o să vă mai plimb un pic prin Provence în următoarea perioadă, de data asta virtual și eu și voi, și o să mai modific din postările vechi (pe unele le-am modificat deja, mai ales că avem și logo acum).

Vreau să revin cu detalii despre Coasta Albastră (cote bleue), asta apropo de cum vezi Sudul de Franța, sau Provence și lavandă, fără mașină. Că unii m-au întrebat dacă e musai să ai mașină. E de preferat, dar se poate și fără (cu limitările de rigoare, îmi mențin părerea că Provence, Toscana, Umbria, Cotswolds, se cunosc mai bine cu mașina). Se poate și fără mașină, mai ales dacă stai un week-end, de exemplu, deși, din nou, Marsilia e de city break, la fel și Aix sau Avignon, dar un week-end în Provence e …sacrileje. Oricum, e mai bine decât deloc.

O să revin cu detalii despre Verdon și Luberon, e o amică acolo zilele astea și mă torturează zilnic cu poze și check-in-uri. Și apoi, v-am mai zis, sunt două regiuni de vis, de neratat în Provence. Toată lumea care trece pe acolo îmi zice gata, nu mai plec, aici mă mut, ok, am la cine veni în vizită:-p Nu mă mir, ăsta e efectul Luberon/Verdon, apropo de ce spunea și Peter Mayle.

Nici până în ziua de azi n-am scris despre Tarascon, vreau să revin la plaje, la ce vezi lângă Marsilia, la Route des Cretes, la pădurea de lângă Port de Bouc, unde ieșeam la alergat, la satele și orașele pe unde am colindat doi ani de zile. Multe vreau eu, sper să și scriu, să nu rămân numai cu vrutul.

Gordes, Luberon

Roussillion, Luberon

Lourmarin, Luberon

Bonnieux, Luberon

Manastirea de langa Gordes – Notre-Dame de Sénanque

cretes

route des Crêtes

verdon

Gorges du Verdon

 

Mai multe poze pe pagina de facebook a vacanțelor. Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent cu noutățile, abonează te la newsletter. Merci beaucoup:)

PS: gasiti o multime de povesti din Provence la sectiunea cu acelasi nume sau folositi butonul de search