Daca vara levantica e regina in Provence, primavara macul domneste peste aproape toate vaile si dealurile din Sudul Frantei. Ia cu asalt livezile de maslini, campurile pline de verdeata, marginile de drum, cam orice colt “prielnic” prin vii sau sate.

E superba Provence primavara! De fapt cred ca atunci e cea mai frumoasa (daca nu punem la socoteala lanurile de lavanda…eu aici la mine nu am lavanda deci…). In prima iarna pe care am prins-o aici mi-am zis – asta e primavara in toata regula. Nu-mi imaginam ca peisajul ar putea fi mai verde sau mai colorat de atat … Poate.

super maci 1.jpg super maci 2.jpg maci.jpg IMG_7359.JPG IMG_6838.JPG IMG_6839.JPG super maci oriunde.jpgIMG_6842.JPG IMG_7358.JPG IMG_6937.JPG IMG_6951.JPG IMG_6963.JPG IMG_6965.JPG

In sate si orase natura primeste “intariri”. De cum se incalzeste un pic localitatile din Provence se umplu de flori. Sunt asa numitele villes et villages fleuris. De fapt e un concurs in urma caruia orasele inscrise primesc flori, cam la fel ca stelele unui hotel.

 

IMG_4145.JPG IMG_6863.JPGIMG_6289.JPG

Din nou, daca excludem lavanda, primavara e un anotimp bun sa vizitezi Provence, nu doar ca e plina de maci, si e chiar cald (pana si iarna sunt 15 grade), dar e si mai ieftin, si nici nu-i atat de aglomerat.

Gasiti mai multe povesti despre satele si orasele din Provence aici.