Dupa Puygiron ne-am indreptat spre casa. Dar drumul spre casa nu e simplu. Mai ales cand peste tot exista “obstacole”. La citeva minute am vazut un indicator – 150 de metri, Rochefort en Valdaine, cetate medievala. Hopaaa. Mergem? Mergem!

rochefort

Nu erau 150 de metri, ci mai multi, depinde cine masoara, daca au masurat francezi…le-au dat 150 de metri, si cetatea era un rest de castel, o capela, intreaga, culmea, si un mic cimitir. Dar privelistea…

Castelul a fost construit in secolul 11, insa de atunci a tot fost distrus de razboaie, facut si refacut. In fiecare secol s-a mai adaugat cite ceva la el – un turn, o poarta medievala, o galerie. Si probabil ca daca pietrele ar putea vorbi am afla foarte multe de la cetatea care acum e aproape o ruina. Era deschis, exista si un shop cu chestii “medievale”, iar la etaj era o expozitie. Se pare ca locatia e folosita pentru diverse evenimente.

Bisericuta, Saint Blaise, dateaza din secolul 13. S-a pastrat ceva mai bine.

rv.jpg rv10.jpg rv11.jpg rv16.jpg rv6.jpg rv9.jpg rv1.jpg rv3.jpg rv5.jpg

 

Drumul spre castel e ingust rau, daca vin doua masini din sens invers…imposibil. N-a fost cazul, am avut noroc. E cam abrupt, deci daca te aventurezi cu bicicleta o sa mergi pe linga ea. Satul e ceva mai jos, e mic rau, ai intrat, ai iesit, si nu mi-a atras atentia in mod deosebit.

Rochefort en Valdaine e la 20 de minute de Montelimar, cu masina.