Stiu ca unii dintre voi v-ati saturat de zapada, dar noi nu vazusem anul asta decat citiva fulgi. Nu am simtit omatul sub picoare si nici nu am avut cu ce sa facem un bulgare decent. Asa ca am zis hai in Alpi! Si dupa 3 ore de mers cu masina am ajuns la zapada. Chiar daca vremea incepea sa se incalzeasca, tot am mai gasit covorul alb. Nu imi place iarna, e prea frig pentru gustul meu, deci nu am nicio treaba cu sporturile de iarna. Am cascat gura pe acolo, am urcat pe munte, am respirat aer curat si gata. Dar daca sunteti fan ski si Franta atunci Vars, La Foret Blanche e locul potrivit pentru voi.

Statiunea, aflata in Alpii de Sud, este, se pare, una dintre cele mai bune din Franta. 185 de kilometri de piste si 51 de telecabine care urca si coboara zilnic, pina la lasarea intunericului. Are 46 de piste, e perfecta si pentru incepatori si pentru specialisti, are zone speciale pentru snowboard si pentru sanii.

alpi

Sunt 4 statiuni: Vars les Claux (cea mai mare si una dintre cele mai inalte statiuni din Alpi, aici am fost si noi), Vars Sainte Marie, Saint Marcelline si Sainte Catherine. Sunt una in prelungirea celeilalte si exista autobuze care transporta turistii, gratis, pe tot parcursul zilei, dint-o localitatea in alta.

Vars les Claux e cea mai cunoscuta, dar si cea mai scumpa. E si cea mai animata. E plina de restaurante, cluburi, se organizeaza frecvent diverse evenimente. Si e locul unde anual, la jumatatea lui martie, are loc Coupe du monde de ski de vitesse. Atentie la parcare, e gratuita, dar e rara.

IMG_4341.JPG IMG_4398.JPG IMG_4419.JPG IMG_4421.JPG IMG_4426.JPG

Vars e la 3 ore de aeroportul din Marsilia si, dupa ce iesiti de pe autostrada, traseul e extraordinar de frumos. Daca va bate gandul sa mergeti la sky in Vars gasiti AICI toate informatiile necesare – sate, cazare, oferte, preturi.

IMG_4246.JPG IMG_4258.JPG IMG_4261.JPG IMG_4274.JPG IMG_4282.JPG