Mereu am zis ca locuitorii Provence-ului sunt unii dintre cei mai norocosi oameni de pe pamant. Soare aproape tot timpul anului, primavara plina de maci,vara cu miros de levantica, toamna cu vii si livezi imbelsugate, iarna domoala cu aer primavaratic, istorie, sate superbe urcate pe deal, suuus spre cer. Dar, daca va puteti inchipui, exista unii si mai norocosi. Tot francezi, bata-i vina – cei care traiesc pe coasta de azur. Nu doar ca au aproape toate cele pomenite mai sus, plus marea la discretie, fara vant, ca in zona Marsilia, dar au si niste termometre enervant de generoase.

menton4

Cand am ajuns pe coasta, plecati de la maximum 17 grade innorate, si am ajuns la 20 de grade insorite, am zis ca nu-i adevarat. In Menton lumea statea la plaja. Si ii cred, si eu as fi stat, atat de cald era. Ca sa nu mai spun ca orasul era plin de lamai inca verzi. In Beaulieu sur Mer un nene facea o baie in mare. In Monaco palmierii si florile colorate iti dadeau impresia ca afara e vara, nu mijlocul lui noiembrie. Si, daca nu ar fi plouat, zau ca puteam jura ca e o primavara tarzie. Eze statea falnic pe stanca, inconjurat de un verde aprins. In Saint Tropez soarele ardea atat de puternic incat ne-am asezat la o terasa in port si chiar ne era cald la un moment dat. Iar cand am urcat sus,spre cetate, cactusii si campul verde, pe alocuri plin de flori, ne duceau cu gandul la orice numai la toamna nu.

Toate locurile minunate de pe riviera erau pline de verdeata si, cu exceptia unei zile in care a plouat, scaldate de soare. Prin foarte putine locuri tomnatecul caramiziu lua locul verdelui primavaratic.

Cam asa arata toamna pe Riviera franceza:

azur1.jpg azur2.jpg azur3.jpg azur4.jpg azur5.jpg azur6.jpg eze8.jpg azur0.jpg azur9.jpg azur10.jpg azur11.jpg azur12.jpg azur13.jpg azur14.jpg azur15.jpg

 

Cum sa nu-i invidiezi? Cum?

PS: toate fotografiile sunt facute in noiembrie 2012 (si in decembrie e cam la fel – Nisa, decembrie, 17 grade si oameni la apa)