Kevelaer e un orasel la 70 de kilometri de Dusseldorf. Prima oara am auzit de el cand am ajuns pe aeroportul din Weeze. Unde am ajuns din …neatentie. Am vazut bilete ieftine catre Dusseldorf, da ieftine rau, si am zis gata, mergem. Cu vreo doua zile inainte de plecare ne-am prins si noi ca de fapt avionul nu ne lasa la Dusseldorf, ci la Weeze. Ryanair style.

Nu aveam chef de autobuz iar urmatorul tren spre Dusseldorf pleca abia peste vreo 2 ore (ca era weekend). Ce sa facem noi in 2 ore? Sa mergem la Kevelaer, zice colegul de vacanta. Ce-i acolo? Cel mai mare loc de pelerinaj din nord-estul Europei. Am urcat in autobuzul mic si inghesuit, ne-am mirat ca soferul vindea locuri si in picioare (erau destui care vroiau sa ajunga in orasel si pentru ca de acolo exista legaturi directe, cu trenul, catre Dusseldorf si Koln), si in 20 de minute am ajuns in Kevelaer. (5 euro biletul) Un oras cu nici 30 000 de locuitori, dar cu de trei ori mai multi vizitatori, anual.

weeze1

E chiar frumos oraselul. Linistit, desi strazile din centru erau destul de animate, verde, plin de biciclete, de case caramizii cu flori la geam. Iar biserica din centru, principalul loc de atractie, e superba. Mai ales interiorul.

Centrul e plin de magazine cu produse locale (se pare ca locuitorii sunt recunoscuti pentru talentul lor) si de terase. Nu stiu ce sa va mai zic, ca nu am stat decat citeva ore, asa ca mai pun niste poze. Oricum, simpatic orasul si ma bucur ca am ajuns in el pentru ca in alte conditii nu as fi facut-o niciodata. Neatentia sa traiasca:-p

IMG_7384.JPG IMG_7406.JPG IMG_7413.JPG IMG_7416.JPG IMG_7419.JPG IMG_7427.JPG IMG_7428.JPG IMG_7433.JPG IMG_7435.JPG w6.JPG w7.JPG w9.JPG