Skiathos este insula cu golfulete de poveste si cu cea mai frumoasa plaja din Grecia, unii spun ca este chiar cea mai frumoasa din Europa. Are o lungime de aproximativ 15 kilometri, iar vestita plaja Koukounaries este la capatul insulei, deci trebuie sa mergi cu masina personala sau inchiriata, dar poti lua si un autobuz care circula din jumatate in jumatate de ora si care pleaca din port si te duce pana la cea mai departata plaja.

Koukounaries, insula in forma de potcoava, are cel mai fin si cel mai auriu nisip, iar daca nu esti un mare doritor de soare, poti sta la umbra coniferelor care strajuiesc plaja. Koukounaries este mediu protejat, iar in padurea de pini de la marginea plajei gasesti specii de plante si de pasari protejate, iar uneori ratustele mai ies sa faca o baie in mare alaturi de oameni.

Apa atat de limpede, in nuante de turcoaz, este superba, te face sa te balacesti cat e ziua de lunga, chiar daca nu stii sa innoti. Ai la dispozitie o multime de sporturi nautice, plimbari cu vaporul de pe o insula pe alta.

Skiathos este una dintre insulele grecesti care are aeroport, deci poti ajunge acolo pe calea aerului sau pe apa, cu ferry-boat-ul. Trebuie insa sa te interesezi din timp, pe net, cu ce frecventa pleaca ferry din portul Volos. Eu nu am facut acest lucru, pentru ca stiam de la o prietena, care fusese cu un an in urma, ca pleaca din ora in ora. Mare greseala, pentru ca am ajuns la 10 dimineata si singurul ferry plecase la 9.30, deci a trebuit sa stam in Volos o zi si o noapte si sa plecam a doua zi.

Costul pentru masina si doua persoane a fost vreo 200 de euro, dus-intors, destul de mult, mai mult decat am platit pe chirie 8 nopti intr-un complex de vile, departe de plaja ce-i drept. Preturile la hotelurile de pe plaja sunt mai mari, intre 40 si 100 de euro pe noapte, dar daca ai masina e mai convenabil sa stai in port si sa mergi zilnic pana la plaja 15 kilometri.

Din Bucuresti pana in Volos se fac cam 10 ore cu masina, daca nu te opresc prea multe echipaje prin Bulgaria, care cer in limba lor spaga, deci sa fiti pregatiti cu euro schimbati 10-20, nu mai mult.

Volos e un orasel foarte frumos, oras port, cu multe taverne si muuulte flori, ca in toata Grecia de altfel, e plina de flori colorate. Cu ferry se fac maximum 3 ore pana in Skiathos, iar pe ferry poti sta la plaja la utlimul etaj sau la aer conditionat ascultand muzica de-a locului.

Seara sunt cateva discoteci care te invita sa le calci pragul, (eu nu am incercat), dar erau multi tineri, e plina de viatza insula si ziua si seara. Si este pentru toate gusturile, daca vrei soare si apa cristalina, ai soare si apa cristalina, daca vrei umbra, ai umbra in padure nu asa oricum, daca vrei mancare buna, ai mancare buna, daca vrei distractie o ai si pe asta seara.

O vacanta in Skiathos nu este una scumpa, iti poti calcula costurile inainte sa pleci la drum. Cu o mie de euro prin luna iunie te descurci, doua persoane, o saptamana, daca vii cu masina, deci nu e o vacanta scumpa. Sigur poti cheltui si mult mai mult, eu spuneam de minimum.