Am mai dat o tură de Monaco, tot musafirii sa trăiască. Soare, cam 14 grade, apă, bărci, flori peste tot, oameni la terase, așadar orice numai iarnă nu. Însă de sus, de lângă Palatul Regal, am zărit o roată – are și Monaco Eye, ce credeai, lângă ea un patinoar, chiar pe malul apei, în port, și două șiruri de căsuțe. A venit iarna și la Monaco.

O iarnă cum mi-aș dori și eu. Știu, știu, e frumoasă zăpada, dar când mergi prin nămeți, când te chinui să scoți mașina din troiene, când îți îngheață mâinile pe paleta aia de curățat parbrizul…Eh, ce bine e la Monaco. Să patinezi lângă iahturi.

Ciudat târgul de iarnă. Adică am înțeles ideea, la noi nu ninge, la noi iarna e doar calendaristică, moșul vine pe placa de surf sau iese din Mediterana, țara e verde tot timpul anului. Am priceput, dar tot ciudat mi s-a părut. Ca să nu mai zic că toate cele se mișcau- moșii, ștrumfii, renii, și aveau renii aia o față…brrrr. Mă mir cum de nu se speriau copiii.

Dar mi-a plăcut că târgul de Craciun era foarte variat. Găseai orice, spre deosebire de cel de la Nisa care era foarte drăguț, dar cam goluț. Cel puțin la capitolul mâncare/băutură. Nu era chiar atât de frig, însă o supă de ceapă cu brânză tot a mers. Și ar fi mers și un vin, însă probabil aș fi adormit acolo.

Și vă las la târg, am descoperit galeriile de imagini deci be amazed 😀

“Zăpada” din fața cazinoului:

PS: ne auzim când ne auzim, m-am apucat de făcut bagaje, sper să încapă toate, și, după două zile prin Italia, pornim spre Romania. Mă rog să nu rămanem blocați prin zăpada ca-n povești.

Mai multe despre Monaco – O poveste modernă