Nu aveam cine știe ce așteptări de la Rotterdam. Aparent nu se laudă cu mare lucru și, pe lângă Amsterdam, lanurile de lalele sau morile de vânt, pare cam plictisitor. Dar mi-a plăcut. Oare ăsta o fi secretul unei vacanțe reușite? Să nu ai așteptări prea mari?

Noi am fost super încântați de clădirile în care se oglindesc norii și care te copleșesc cu zecile de etaje, culori și forme care de care mai interesante. Nu știu ce aș face la New York, de exemplu, dar știu că la Rotterdam am fost mereu cu ochii pe sus, la mastodonții moderni care umplu orașul. Și când te gândești că Rotterdam a fost un mic sat de pescari… Și să nu uităm că orașul a fost aproape în întregime distrus, cel puțin centrul, în al doilea război mondial.

Cred că Rotterdam ar fi un loc potrivit pentru un arhitect sau pentru un pasionat de arhitectură, doar ei ar putea aprecia la adevărata valoare al doilea oraș al Olandei și unul dintre cele mai mari porturi din lume. Probabil că nu toate ideile au fost inspirate, dar noi nu suntem arhitecți așa că ne-a plăcut.

 

roterdam.JPG rotterdam1.JPG rotterdam 2.JPG rotterdam 3.JPG rotterdam 5.JPG rotterdam olanda1.JPG rotterdam port2.JPG rotterdam port.JPG rotterdam vechi.JPG

 

De la gara, nouă și ea, și încă în construcție, ai de ales – stânga, spre catedrală și casele cubice, înainte, spre zona de shopping, sau la dreapta spre arcul care urcă spre cer și leagă nordul de sud – podul Erasmus. Noi am mers mai întâi spre pod.

800 de metri peste apă, 140 de metri spre cer, simbolul orașului. Nu e mult de mers pe jos de la gară spre pod, cam un sfert de oră. În drum am admirat primăria, una dintre puținele clădiri vechi rămase în picioare după război, muzeul maritim, exteriorul gratis, interiorul 7,5 euro (lunea e închis). Am ajuns în portul vechi de sute de ani, acum dominat de clădiri uriașe unde își au sediile cele mai mari firme ale lumii, și am trecut peste arcul de fier. Imediat după pod, după primul rând de clădiri, sunt celebrele jumătăți de bule – pavilionul plutitor – Rijnhaven. Sau viitorul. Cam așa ar putea arăta Rotterdam peste 30, 40 de ani.

 

rotterdam eco.JPG

 

Într-o țară cu o suprafață destul de mare aflată sub nivelul mării, cu date care arată că pe viitor cantitatea de precipitații va crește, într-o lume din ce în ce mai poluată, jumătățile acealea de sferă par ideale. Casele se înalță odată cu nivelul apei, deci adio inundații și evacuări, încălzire și aer condiționat din soare și apă, așadar mai puține emisii de CO2, reciclarea sau măcar curățarea apei folosite, chiar și cea din toaletă, deci mai puțină poluare. Smart, nu?

Să vedem însă dacă va și locui cineva în ele. Cartierul plutitor e acolo doar de paradă, acum, dar autoritățile își propun ca până în 2040 să ridice 1 200 de astfel de case. Un cartier pe apă, cu piață, mall, sală de sport.

Ne-am întors apoi spre centru, la catedrală – Grote Sint Laurenskerk – închisă și ea lunea, (e 5 euro intrarea), și ne-am minunat iar de ideile crețe ale arhitecților olandezi la Kijk-Kubus, casele cub.

 

rotterdam case cubice.JPG

 

Le găsiți pe Overblaak 70, în spatele catedralei, lângă stația de metrou. Una dintre ele poate fi vizitată, 2,5 euro costă biletul. Noi nu am fost curioși. Se cam termina ziua așa că am preferat să vedem alt obiectiv deosebit de important al orașului – zona de shopping:D

Sloganul shop till you drop se potrivește de minune. Sunt o mulțime de magazine, iar prețurile nu-s rele deloc. Sunt chiar ok în comparație cu Amsterdam. Și sunt deschise 7 zile din 7, unele până târziu. Lijnbaan se numește raiul femeilor și iadul bărbaților (că doar știm cine își rupe picioarele prin magazine, deși eu nu mai am răbdare nici de shopping, e grav). Se pare că e prima zonă comercială pedestră din Europa. E la 5 minute de gara centrală, lângă catedrală.

 

rotterdam shopping.JPG

 

Mai sunt o mulțime de locuri de văzut în Rotterdam, însă noi am stat doar o zi. Dacă stați mai mult, puteți urca în Euromast, cel mai înalt turn din Olanda, 185 de metri (9,25 euro), puteți vedea orașul din tramvaiul de epocă, linia 10 (5 euro costă biletul, puteți coborî și urca înapoi pe tot parcursul zilei) sau de pe apă (între 10 și 55 de euro în funcție de traseu, info aici). Poate vreți să colindați Rotterdam și pe apă și pe pământ. Splash Tour e soluția. Un autobuz care te duce prin oraș și apoi intră la apă (22,50 euro biletul). Probabil că și Miniworld e interesant. Orașul are vreo 8 muzee, le găsiți aici.

Ce vezi langă Rotterdam

Puteți trage o fugă la  Kinderdijk, satul morilor de vânt (aproximativ o oră, cu autobuzul). La cel mult 30 de minute, cu trenul, e Breda. Iar la aproximativ 20 de minute e Dordrecht, un oraș superb. La maximum jumătate de oră sunt Delft, Utrecht, Gouda (da, da, ca brânza). La o oră e ‘s-Hertogenbosch, un loc care mie mi-a plăcut mult (o oră cu Fyra, trenul lor de viteză, e un pic mai scump, se plătește supliment de viteză). Amsterdam și Eindhoven sunt la cel mult o oră și jumătate, cu trenul sau mașina.

rotterdam

PS: aeroportul din Rotterdam e mic, cam ca Băneasa noastră, e la maximum jumătate de oră de centrul orașului, autobuzele pleacă de pe peronul din stanga aeroportului, 3 euro biletul (se cumpără de la șofer), spre Gara Centrală, trenuri și metrou (pentru trenuri – luați bon de ordine, fără el stați la rând degeaba, și să aveți cash, nu merg nici Visa nici Master Card, sau folosiți automatele).