După vreo 4 luni de Tailanda, Vietnam, Indonezia, Malaysia și Filipine, am dat o fugă și la marea noastră. Concluzia: nu-i rău nici la noi, probabil că secretul e să ai grijă unde te duci și/sau să nu stai prea mult.

 

Ca și anul trecut, ne-am oprit tot la 23 August. De data asta am avut noroc să prindem o cameră cu vedere la mare, deși inițial am înțeles că nu mai aveau, așa că ne-am trezit iar cu noaptea-n cap, să căscăm ochii la soare, și într-o dimineață chiar am avut norocul să zărim câțiva delfini – din balconul camerei, am prins ofertă – panoramă cu delfini. Eu umblam după ei prin Bohol și ei mă așteptau la marea noastră:-p

23 August, marea noastrapescari, 23 august23 august la mare, 23 aug mareanoastra 23 august Cred că ne era foame, că în loc de soare vedeam o brioșă:D

budinca, 23 august

Anul ăsta am stat mai puțin loco, am preferat să ne plimbăm printre stațiuni, să vedem ce-au ajuns Neptunul, Costineștiul, Olimpul și Vama și să vizităm, după un car de ani, Mangalia. Neptunul cred că mai are un pic și trage obloanele, așa pare, trist, uzat, singura noutate sunt bordurile alea urâte care nu știu ce hram poartă. Costineștiul nu mi-a plăcut niciodată, acum nici atât – un loc extrem de aglomerat, cam murdar, în care răsună muzică proastă. Vama nu mai e ce-a fost și nici nu cred că va mai fi vreodată. La Olimp îmi place doar plaja dinspre 23 August, e și un restaurant acolo și niște bărci roase de timp, extrem de fotogenice. Mangalia e mică și cu aer provincial, dar faleza, portul și fâșiile de plajă nu-s rele, mai ales că nu păreau foarte populate. Am ajuns la concluzia că tot la 23 August e mai bine. Toată bucata aia de pământ, dintre stâncă și mare, de la 23 August spre Costinești, e aproape pustie.

Nu e totul perfect, că m-ați mai întrebat unii dintre voi despre loc, însă nouă ne place din simplul motiv că preferăm plajele mai puțin aglomerate și amenajate. De aceea am vrea ca anul viitor să dăm o fugă la Vadu, la Corbu, la Sulina sau la Sf Gheorghe. Tot anul trecut, în drum spre Deltă, am descoperit o bucată de plajă, e drept, cu pietre, dar goală (era un singur nene acolo, un pescar), lângă Jurilovca, la Capul Doloșman (unde e și cetatea Argamum).

marea noastra olimpmarea noastra Mangalia23 august, rasarit de soare

Mai multe poze pe pagina de facebook a vacanțelor.

Șoc, mi-a plăcut la marea noastră