Nu sunt patrioata, nu am fost niciodata. Dar parca m-am saturat sa vad doar partea rea a tarii asteia in care, imi place sau nu, m-am nascut. Stiu ca nu avem autostrazi, ca suntem saraci, ca mancarea e scumpa, ca unii copii scriu si acum la lumina lumanarii, ca mor oamenii in spitale, ca sistemul de invatamant e vai de el, ca in Romania anului 2011 inca se mai vand copii, ca se fura ca in codru… Dar mai stiu si ca nu avem doar bile negre. Avem si noi munti care merita explorati, peisaje de vis, litoral care nu e tot “imbibat” de manele si mizerie, zone rurale desprinse parca din filme, delta de poveste… Si asta e Romania! Nu doar cea saraca si needucata.

Asa ca am facut o noua pagina, Sa le aratam Romania! Am zis “sa le aratam” desi as fi putut spune “sa ne aratam” pentru ca sunt destui romani care nu si-au vazut (inca) tara. Recunosc, cu rusine, sunt unul dintre ei. Dar si “sa le aratam” pentru ca voi incerca, pe parcurs, sa traduc textele despre Romania in engleza si franceza. Si, desi n-am vazut foarte multe, cred ca avem ce arata.

Inaugureaza pagina prietena mea Ina care vara asta a (re)descoperit Romania si i-a placut ce a gasit. Sper sa va placa si voua. Am impartit “Vacanta in Romania” in mai multe post-uri ca sa nu va plictisim. Ina si-a inceput excursia la Iasi si s-a tot duuus spre munte… Si pe traseu peisajul devine tot mai frumos. Calatorie placuta!