Am plecat la marea noastră pregătită de ce-i mai rău. Mai toată lumea m-a avertizat că o să mă enervez. Ba chiar unii mi-au recomandat să mă duc la vecinii bulgari. Nu mă duc, domle, la bulgari că nu-mi place, m-aș duce la vecini, dar nu pentru mare, ci pentru orașe. Plus că nu mai fusesem la marea noastră de vreo 5 sau 6 ani.

N-am stat mult, vreo 3 zile, și culmea, nici nu m-au apucat nervii, nici nu m-am plictisit, ba chiar aș mai fi rămas vreo 2 zile. Ăsta să fie secretul, așteptările mici? Sau faptul că am stat atât de puțin încât n-am avut timp să mă enervez? Vorba lui Caragiale, dacă vrei să-ți placă lumea privește-o de departe. Sau trebuie să stai vreun an pe la englezi ca să apreciezi marea noastră? Nu știu care e secretul unei vacanțe reușite la marea noastră, dar știu că m-aș mai duce.

marea

În urmă cu 8 ani am fost la mare cu niște prieteni și am luat stațiunile la rând, ziua și locul. Ne-a plăcut atunci la Năvodari și la Neptun. Deci să mergem la Năvodari? Sau la Neptun? Sau la Mamaia Nord, că am observat că toată lumea se duce la Mamaia Nord (printre amici și pe facebook, că nu m-am apucat de făcut sondaje). Hai la Mamaia Nord. Hai, da unde stăm? Cred că de mult n-am mai căutat hotel atât de mult. Ba arătau ca vai de lume, ba erau departe de plajă, ba erau mai scumpe ca Veneția, ba erau full (că era weekend-ul cu vinerea liberă). Și mai e o treabă, la noi, una scrie și alta găsești acolo, de aceea prefer să merg pe recomandări. Și mi-am adus aminte că am văzut un loc fain pe blogul lui Lucian (icicolo). Și așa am ajuns unde n-am fost niciodată, la 23 August.

 

O fâșie de plajă mică, plină ba de bărci, ba de scoici și melci, încadrată de un mal cărămiziu și de o apă turcoaz. Chiar mi-a plăcut apa, avea o culoare foarte faină (ca la greci, sau e prea mult?:-p), ca să nu mai spun că era caldă, super caldă (după marea rece ca gheața a englezilor…).

Se auzeau doar valurile mării, ceea ce a fost super, că nu mă duc la mare să-mi cânte danza kuduro-n cap, și erau foarte puțini oameni pe plajă. N-am crezut că mai există un astfel de loc la marea noastră.

IMG_0304.JPG IMG_0344.JPG IMG_0356.JPG IMG_03161.jpg IMG_03191.jpg

Cred că zona a fost odinioară plină de pescari, pe faleză stau una lângă alta case mici, sărăcăcioase, legate de malul de nisip de scări săpate în faleza de culoarea lutului. Acum au răsărit pe malul înalt, sau pe plajă, ba o pensiune, ba un restaurant, probabil spre disperarea oamenilor mării ce dispar zilnic în larg, în bărcile colorate și vechi, înainte ca soarele să iasă din mare, și apar la orizont pe la 10, trag la mal, printre turiștii care se scaldă în apa mării.

Faleza aia m-a dus cu gândul la Seven Sisters. Am plecat într-o seară să vedem ce se ascunde după colț. Alt colț. Cred că am dat vreo 3 colțuri și, în afară de un covor de scoici și melci, n-am găsit nimic. Ba da, câteva sticle de plastic, dar să trecem peste ele (și încă ceva, dar mă abțin, v-am zis că nu vreau să mă enervez). Nu știu unde se termină bucata de mal, dar e mai bine așa, infinită.

IMG_0332.JPG IMG_03331.jpg

(mă amuzam când îi vedeam pe ăia la Mamaia cum pescuiesc câte o scoică amărâtă)

Dacă vreți detalii despre loc și implicit despre cazare, vă zic în privat. Am spus că nu mai cârcotesc despre cazare, oi fi eu prea pretențioasă, oricum, în mare, a fost ok, m-aș mai duce acolo, plus că bucata de plajă e genială. Nu e pentru oricine, că deh, suntem diferiți, dar dacă vreți semi-sălbăticie, liniște, un loc decent, mai rural, nu 5 stele sau all inclusive, atunci sigur o să vă placă.

Am trecut un pic și pe la Mamaia, prin Neptun și prin Vamă, de dragul vremurilor de demult.

IMG_0471.JPG

Mai multe poze aici.

Dacă și numai dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina de facebook a vacanțelor (sau pe G+, stăm mai puțin pe acolo, dar suntem).Vară faină! (ce-a mai rămas din ea)