E foarte aproape, acuși acuși se dă startul. Să-ți zic cu ce te așteaptă orașul mic de la poalele munților Făgăraș, în cazul în care vrei să vezi filme grozave și peisaje pe măsură, acompaniat de prieteni și de muzică bună. Te așteaptă cu un festival mare, evident!

victoria

Anul ăsta nu ajung, aș fi vrut, căci în 2013 fu tare fain, nu-i nimic, poate la anul care vine. Am zis că poate facem din festival o ocazie numai bună să ne adunăm toate, lucru greu, dar nu imposibil (dovada). Dar să n-o mai lungesc, programul:

Joi, 26 iunie, la Casa de cultură, e deschiderea oficială, la ora 17.00, precedată de concert și urmată de  filmul lui Nae Caranfil, Closer to the Moon (am văzut trailer-ul, mi-a plăcut așa că tare aș vrea să văd și filmul).

La stadion se dă startul festivalului la ora 21.30 cu Trece și prin perete și Câinele japonez. La miezul nopții începe petrecerea și ține într-o veselie până la 4 dimineața. De fapt în fiecare seară, la ora 21.30, la stadion, organizatorii vă invită la film și apoi, la trecerea dintre noapte și zi, încep concertele.

Vineri, după Love Building, scoală Victoria în picioare Temple invisible și ROA. Sâmbătă, Moebius și Nightlosers, după Carmen, în regia lui Doru Nițescu. Iar duminică, la ora 20.00, începe petrecerea de închidere a festivalului, ce începe cu veselie nu se poate termina altfel.

v1

Anul acesta organizatorii s-au gândit și la cei mici, și bine au făcut, căci la prima ediție era plin de puști ce voiau și ei să vadă un film, ca la cinema, unii pentru prima oară, dar era cam nerecomandat minorilor. Victoria copiilor începe vineri, la ora 9.00, la casa de cultură, la sala mică (evident), cu Veronica. Se împart pijamalele pe la 6 seara. La fel și sâmbătă și duminică, de la 9.00, cu pauze de nani:-P (programul complet aici)

Proiecțiile și concertele de la stadion sunt gratuite pentru toată lumea, pentru restul există … lista de prețuri.

Și asta nu e tot. Vara asta învățăm cu mic cu mare să reINVENTăm.  reINVENT se numește proiectul celor de la Interaktiv University și își propune să facă minuni dintr-o materie primă, la prima vedere, inutilă. La festivalul de film Victoria, nimic nu se pierde, totul se reinventează, chiar și pet-urile sau rolele de carton. Pentru ateliere nu trebuie să cumperi bilete separate, e valabil abonamentul de festival.

Organizatorii au pregătit și o expoziție -“Reinventarea Postindustrialului prin Cultură”, dar și ateliere de desen (la standul celor de la Dezarticulat). În plus, o echipă de graficieni va face postere, în doi timpi și trei mișcări, la fața locului (Fine PrintArt).

Și dacă filmele, concertele și atelierele nu-ți par de ajuns, UITE ce mai poți face prin zonă.

victoria e aproape

Găsești programul complet pe site-ul festivalului. Poți cumpăra abonamente online, de pe myticket.ro, iabilet.ro și bilete.ro.

Sursă foto: Festivalul de film Victoria