Sper că sunteți gata:-p Cred că ne auzim mai degrabă pe facebook decât aici, deși am făcut ce-am făcut și am luat și laptopul. Inițial am zis că nu-l mai car, iau tableta, e mult mai mică, pot s-o port după mine peste tot, am cumpărat tastatură, dar mi-am dat seama că fără laptop e pustiu. Asta e, o să-l car în spate, să mă satur de el.

M-am îndurat să las dslr-ul, e prea greu și numa grija lui n-am mai avut-o pe acolo. Ne-am luat încă de anul trecut un cannon mic, nu e aceeași treabă dar e bunicel. Și e de 10 ori mai ușor. Plus o cameră cât o cutie de chibrituri, că domnul vrea să facă filme artistice sub apă.

Inițial am zis că luam două rucsacuri, unul mare, la cală, și unul mic, de pus în spate, până la urmă s-au făcut 3, am mai luat unul mic. Nu-s ele chiar ticsite, cred că, dacă mă străduiam, reușeam să plecăm cu 2, și așa mi se pare că am luat cam multe haine, dacă mă bag în ele le înjumătățesc rapid (le-am mai triat de 2 ori până acu).

 

Sunt o mini farmacie. Așa arată trusa călătorului în Asia de Sud-Est (a călătorului nebun, că am impresia că am cam exagerat)

 • imodium și săruri de rehidratare (înțeleg că nu scapă nimeni de boala călătorului)
 • dicarbocalm, panzcebil și încă ceva pentru digestie, am uitat cum îi zice, nu mai scotocesc acum
 • aerius si claritine, pentru alergii (claritine-ul e beton, am făcut eu odată alergie la un antibiotic și deja nu mai puteam respira, am luat claritine și mi-a revenit suflul)
 • aspirină
 • paracetamol
 • nurofen pentru răceală
 • nurofen pentru dureri de cap
 • strepsilis
 • ibuprofen
 • arcoxia și no-spa (noi le folosim pentru durerile de spate)
 • fenistil (gel, pentru înțepături de tânțari, dă Doamne să nu fie de ăla bolnav de știm noi ce, dar și pentru arsuri solare sau erupții cutanate)
 • fluocinolon, să fie acolo
 • un antibiotic cu spectru larg (amoxicilină)
 • spray împotriva țânțarilor (l-am luat de la Londra dar am citit că e mai bun cel de la fața locului)
 • gel de mâini + un gel de spălat pe mâini, ucide cică 99% din bacterii (reclama e sufletul comerțului)
 • o fașă elastică
 • 2 măști pentru gură (pentru vulcanii din Indonezia, nu pentru mine așa-n general:-p)

Irina, sper că ești mândră de mine:-p Merci de listă. Nu, n-am uitat de oțet, am pus într-un fost spray de lavandă.

Stați că n-am terminat, nu puteam pleca fără trusa de prim ajutor. Am luat un mini kit de prim ajutor, din Londra. Conține plasturi, bandaj, pansament, șervețele dezinfectante, servețele nonalcoolice, niște plasturi pentru arsuri, ace de siguranță, foarfecă și un fluier (trag concluzia că-i făcută special pentru blonde căscate care se pierd până și la mall, m-am scos).

 

N-am mai făcut niciun vaccin, deși ne-am stresat să facem, să nu facem. În schimb am adăugat la farmacia ambulantă vitamina C, capsule cu ulei de cod și pastile cu ulei de cătină (primele două le tot luăm de vreo lună, să ne imunizăm cică/noi cure de astea cu vitamina C facem frecvent, mai mult când mi-aduc eu aminte).

Eu și soarele avem o relație de dragoste neîmpărtășită, eu îl iubesc, el mă umple de pete și uneori îmi arde și câte o insolație. Așa că nu ies din casă fără cremă de protecție solară, acum mi-am luat una cu factor 50, pentru față, pentru restul o să luăm de acolo. Am pus și o pălărie, cu greu, că așa-i când ai mai multe, te alinți.

Asigurarea de sănătate, checked. Copie după pașapoarte, checked. Era să uit ce era mai important – pila, penseta, fondul de ten, rimelul, rujul și oglinda. Sper că n-am uitat nimic.

Gata, to the airport! Să ne auzim cu bine din Bangkok!

 

PS: mi-e cam groază de multele ore de zbor, ultima oară când am venit de la Londra am zis că nu mai ajung. Mai avem? Am ajuns? Cât mai e? Și asta la un zbor de 3 ore. Nu vreau să-mi imaginez cum o să fac la ăla de 6 ore, din Doha, asta după alte aproape 5 până acolo…

Update – am avut nevoie de asigurarea de sănătate, din păcate, am exagerat big time cu trusa de medicamente (sunt farmacii peste tot și găsești orice), am rezistat 4 luni, n-am ajuns în toate locurile în care ne-am propus, dar am fost în unele care nu erau pe lista de acasă, ne-am orientat la fața locului și bine am făcut, am mâncat și fructe spălate cu apa lor, am mâncat și la oameni acasă, ne-am întors sănătoși, nu mai mâncăm carne de atunci, nu ne-a furat nimeni, am luat prea multe haine (am trimis pachet acasă din Saigon – era foarte cald, sunt spălătorii peste tot și am cumpărat o mulțime de prostioare de la fața locului, sunt super colorate și ieftine), cred că ne descurcam lejer cu două rucsacuri în spate. Găsiți toate poveștile în categoria 2inAsia