S-a terminat?! S-a terminat…Da, gata vacanța vieții. Ne-am întors de câteva zile, dar nu mă pot mobiliza să scriu pe blog, aștept să se decanteze. M-am obișnuit cu fusul orar, după vreo 2 zile în care m-am trezit la 3 sau 5 dimineața și am fost zombie toată ziua, încă sunt tentată să caut sticla cu apă îmbuteliată când mă spăl pe dinți, mi se pare un efort enorm, ca să nu mai zic inutil, să mă usuc cu peria, mă enervează că trebuie să port papuci, era așa bine cu picioarele goale!, dacă scârție ceva prin casă, cred că-i vreun gecko și apoi mi-aduc aminte că sunt pe altă lume, una fără șopârle (cred că Miky ar fi în extaz, ar avea treabă non stop), mănânc salată până nu mai pot și mă minunez c-o spăl cu apa de la chiuvetă, de ciorbă nu mai zic, mai ales când nu trebuie să mă gândesc oare cu ce apă o fi fiartă. Da, știu, sunt nebună, fiecare cu piticii lui pe creier. Oricum, după aproape 4 luni de Asia de Sud Est, mi-era dor de mâncarea de acasă și de mâncat sănătos, n-am mai comis-o cred niciodată atât de rău cu prăjelile și caloriile. Dar nu despre asta voiam să vă povestesc. Voiam să vă zic că v-am luat ceva.

 

Am cumpărat câte un lucru din fiecare țară prin care am trecut – Tailanda, Vietnam, Cambodia, Malaysia, Indonezia, Filipine – și ne-am gândit să le facem cadou cuiva care a mers cu noi lunile astea. Un fel de călătorie virtuală prin Asia de S-E. Nu vă zic despre ce e vorba, vreau să fie o surpriză, o să le postez și pe facebook sau pe blog după ce ajung la câștigător. De fapt câștigători, căci după discuții intense:-p, am decis să împart (să-i zicem) premiul în 3, eu m-am gândit să ajungă toate la o singură persoană, să fie mai… consistent, dar soțul și sora au spus că ar fi drăguț să se plimbe mai mulți oameni, nu doar unul. Nu vă așteptați la vilă cu piscină, țineți cont că am umblat vreo 4 luni cu un rucsac de 50 de litri și cu două mici, de pus în spate. Unele au stat prin rucsacuri, c-am uitat să le punem când am trimis pachet, altele au stat în pachete câteva luni, ca să știți de ce-s șifonate nițel. Nu, nu-s magneți :-p

 

Inițial am zis că fac un fel de concurs pe facebook, dar i-aș fi exclus pe abonații la newsletter. Dacă alegeam din lista de newsletter, nu era corect față de fanii de pe facebook, plus că nu mi-am propus să adun like și share, ci am vrut ca lucrurile astea, pe care le-am ales special, din fiecare țară prin care am trecut, să ajungă la cineva care urmărește blogul. Deci m-am gândit așa – dacă le vreți, lăsați un comentariu la postul acesta și tragem la sorți. Punem punct joi, 18 iunie, ora 24.00 și vineri seară vedem la cine ajung bucățile de Tailanda, Vietnam, Malaysia, Cambodia, Indonezia și Filipine. Puteți să-mi ziceți, de exemplu, cum vi se pare ideea, era mai bine să alegem un singur plimbăreț, sau poate 6?, care dintre locurile prin care am fost v-au plăcut cel mai mult, sau poate aveți în plan să mergeți în Asia și ați vrea să aflați una alta despre vize, transport etc (numai bine știu ce să scriu pe viitor).

 

Repet, biletul de călătorie e valabil doar pentru fanii actuali de pe facebook și pentru cei abonați deja la newsletter, restul…cu următoarea ocazie. Am zis că după ce mai și muncim nițel (că nu se poate, domle, fără bani, că dacă s-ar putea…), ne-ar plăcea să mergem în America de Sud, sau măcar în Cuba, și în Iran.

 

PS: Găsiți aproape toate poveștile din călătoria noastră aici

___________

PS 2: A ales Miky 3 câștigători:-p, info pe facebook.