În cazul în care vrei să te muți și nu știi unde, Viena e pentru a nu știu câta oară orașul în care se trăiește cel mai bine. Londra e abia pe locul 39, la egalitate cu Barcelona, e clar, trebuie să mă mut, Parisul ocupă locul 37, micul Paris de România e pe 109, înaintea Istanbulului, de pe poziția 122, dar mult după Budapesta, poziția 77.

 

Nu ți place Viena? Alege altul din top 10 orașe din lume cu cel mai bun nivel de trai:

  1. Viena, Austria
  2. Zurich (Elveția)
  3. Auckland (Noua Zeelandă)
  4. Munich (Germania)
  5. Vancouver (Canada)
  6. Dusseldorf (Germania)
  7. Frankfurt (Germania)
  8. Geneva (Elveția)
  9. Copenhaga (Danemarca)
  10. Sydney (Australia)

 

Trag concluzia că dacă vrei să ți fie bine, te muți în Germania, n-ai cum să dai greș. Berlin e pe locul 13, după Amsterdam (locul 11). Noh, e posibil să greșesc, că am fost doar în câteva, dar drept să ți spun nu mă atrage niciunul, mai stau pe aici un pic, până mă dau ăștia afară că ies din UE :-p Londra n-a fost niciodată în top 10, cică e prea poluat și aglomerat.

 

Și pentru că tot e nebunie mare în ultima perioadă cu siguranța, cele mai sigure orașe din lume sunt Luxemburg, Berna, Helsinki și Zurich (rezultate bazate pe rata infracționalității, stabilitate internă, relații diplomatice, legislație). În UK, cele mai sigure orașe sunt Aberdeen, Edinburgh și Glasgow. Scotlaaaand! Freedoooom! (ca să înțelegi de ce urmărește fimulețul ăsta – Voice Recognition Elevator in Scotland)

edinburgh de sus

În fiecare an compania de consultanță Mercer face un top al orașelor cu cel mai ridicat standard de viață. Studiul – Quality of Living – analizează condițiile economice și sociale, educația, sănătatea, mediul, cuprinde 230 de orașe din întreaga lume și e folosit de multinaționale pentru a decide unde să își mute sediile, sau să deschidă altele noi, și cu cât ar trebui să și plătească angajații.

(sursa: Mercer, The Guardian)