Da, iar m-am cultivat :-p Și știți că-s darnică, vă zic și vouă: locuri de vizitat în funcție de zodie și unde să îți sărbătorești ziua de naștere, după mintea astrelor. 

 

Berbec

Berbecii vor să iasă în evidență, să facă ceva neobișnuit, le plac aventura, noul, exoticul, deci, zice zodiacul, Nepal, Vietnam, Africa sau Argentina, sunt locurile potrivite pentru voi. Eu fiind deținătoare a una bucată berbec, nu pot decât să fiu de acord. Și, dacă mi-e permis (e, nu e, tot o zic), aș sugera să începem cu Argentina sau Nepal.

Nu v-a nimerit doamna astrolog? Nu-i nimic, mai avem una (luminarea a venit din mai multe surse, dar în principal din două articole, două doamne diferite, am precizat sursele la final). Berbecului îi place să călătorească și vrea să vadă cât mai multe locuri într-o vacanță, așa că țări ca Anglia, Germania, Siria sau Cambodia ar fi pe gustul lui. Ca orașe – Florența, Napoli, Cracovia și Marsilia (al meu berbec a stat doi ani la jumătate de oră de Marsilia și mereu când auzea că mergem acolo își punea mâinile-n cap).

Cum își sărbătorește berbecul ziua de naștere ideală? În Asia, Africa, America Latină, făcând voluntariat. Sărbătoare prin muncă:-p

 

Taur

Taurul e cam comod (nu zic eu, astrele) așa că preferă o vacanță în care să nu-și rupă picioarele, să se odihnească, să se simtă oarecum ca acasă. Toscana e soluția. Sau o plimbare prin Europa la bordul unui tren de lux, poate chiar Orient Express. Oricum, oriunde va merge, va merge în stil. La clasa întâi, scump, comod, frumos. Locurile care stau sub semnul taurului sunt insulele grecești, Capri, Palermo, Dublin. Și ați avea o vacanță pe cinste în Cipru sau Ecuador. (Apropo – Capri, vacanță regală)

Locul ideal pentru a sărbători ziua de naștere – pe o navă de croazieră

 

Gemeni 

Gemenilor le place să experimenteze lucruri noi, să învețe mereu, să nu stea locului. Orice oraș european e potrivit pentru o vacanță marca Gemeni atâta timp cât are viață de noapte, muzee, multe și orice pentru a i ține ocupați.

Ce își doresc gemenii în călătorii? Să vadă cât mai multe lucruri în cât mai puțin timp. Sunt atrași de orașele mari ca Londra, San Francisco, Melbourne, și de tări ca Maroc sau Tunisia.

Și ce să vezi, locul potrivit pentru a serba ziua de naștere e … într-un oraș mare.

 

Rac  

Racul e cel mai fericit cand are companie. Hmmm…nu știu ce să zic, am unul acasă și nu e foarte sociabil (na c-am zis-o, cu riscul de a sta pe lângă ușă). Se pare că se simte cel mai bine în locurile cu apă, ce surpriză, preferă să se cazeze într-un loc, să despacheteze o singură dată și bine, și de acolo, dacă au chef, să exploreze împrejurimile.

Racilor nu prea le place să fie departe de casă (aici da, sunt de acord), în schimb se dau în vânt după excursiile în grup, organizate, poate cu familia. Țările pe gustul racului sunt Canada, Scotia, Noua Zeelanda și SUA. Iar orașele potrivite pentru ei ar fi Istanbul, Veneția, Amsterdam și Milano.

Unde visează Racul să își facă măcar o dată ziua de naștere? La Disneyland. Așa-i?

 

Leu

Energie și risipă ar fi cuvintele ce caracterizează cel mai bine leii. Le place nu doar să iasă în oraș, să vadă și să facă lucruri noi, ci și să călătorească cu stil, în locuri preferate de celebrități. Doamna astrolog,  Joanna Martine Woolfolk pe numele ei, e celebră și ea deci o citi bine în stele, recomandă Londra, Paris și New York.

Leul e fan aglomerație, agitație, așa că ar fi cazul să viziteze niște locuri pline de viață, în țări ca Italia, Franța, Turcia sau SUA. Apropo de Franța și vedete, poate Saint Tropez? 

Cea mai faină zi de naștere? La Londra.

IMG_4422_londra

Fecioară

Fecioara adoră să facă planuri, e fan curățenie și civilizație, deci o țară ca Elveția ar fi pe gustul ei. S-ar simți excelent și la Paris, Geneva, Atena, Boston sau prin insulele grecești.

Se pare că e genul care preferă vacanțele educative, călătoriile culturale, pe urmele unor autori faimoși. Poate Londra? Și cică nu prea ii plac surprizele.

Pentru că e perfecționistă și vrea să se relaxeze, locul potrivit pentru o birthday party ar fi un hotel scump.

 

Balanță

O călătorie romantică e perfectă pentru cei născuți sub semnul balanței. Pentru că nu le place să meargă mult pe jos, și sunt destul de pretențioși, concediul potrivit e unul care vine cu mâncare bună, liniște, odihnă. Așadar oriunde e o cină romantică, artă, muzică sau spa, e și Balanta.

Cei născuți în zodia balanței sunt sociabili, le plac întâlnirile, reuniunile. Orașe ca Viena, Copenhaga, Lisabona, Frankfurt, ar fi pe gustul lor. Sau niște locații mai exotice ca Tibet sau Japonia.

Ziua de naștere perfectă – evident, la un hotel romantic, eventual un castel.

 

Scorpion

Highly intelligent, intense and sometimes control freaks„… noroc că a zis că-s inteligentă ca altfel…

Scorpionul e atras de apă… hmmm…îmi place apa, dar de la distanță, nu știu ce să zic, madame Woolfolk, mai încearcă. Scorpionul e atras de locurile mai puțin bătute de turiști și preferă să fugă de grup și să exploreze singur. Da, aici m-a nimerit. Cică Galapagos scrie pe mine. Nu prea cred, sincer.

Astrologul numarul 2 spune că pentru scorpion o vacanță nu e completă decât dacă s-a obținut tot ce se putea din ea. Da și nu, în ultima vreme prefer să văd puțin și bun decât mult și prost, deși!!! cu greu îmi pun frână, fără să-mi dau seama, fac ce fac și tot praf mă întorc din vacanțe. Al meu berbec mereu îmi zice că m-ar pedepsi cu o săptămână pe o insula semi-pustie și mică. Cred că aș înnebuni.

Exotic, natură, sport (asta cu sportul…aș vrea zău, dar cam trag de mine degeaba). Mi s-ar potrivi se pare Norvegia, Siria, Maroc. Da, sunt de acord. Iar ca orașe – Valencia (m-a nimerit, ador orașul ăla), Fez (o da!), Washington si Halifax (neah, nu cred).

Ziua de naștere ar trebui să o sărbătoresc în Caraibe? Pe bune? Pentru că prefer locurile cu temperaturi ridicate (și asta așa e).

preikestolen, norvegia, 2014

Săgetător

Amatori de plimbări în natură, Săgetătorilor nu le plac excursiile organizate și ar pleca de nebuni prin marele Canion, prin Mongolia, Chile, Africa de Sud. Iar ca orașe, ar găsi vacanța perfectă în Toronto, Sydney, Budapesta și Koln. Frumos la Koln.

Ideal birthday trip – în natură, într-un camping, oriunde e vorba de sport sau aventură.

 

Capricorn 

Capricornul e organizat, îi plac siguranța și stabilitatea. E atras de istorie deci s-ar simți bine în Egipt, dupa faraoni, sau prin Europa, în căutarea familiilor regale.

Celălalt cititor în stele spune că nativii capricorn sunt amatori de vacanțe în grup, organizate personal, în detaliu. Apucați-vă de planificat o excursie în Mexico City, Bruxelles sau Gent. Nu vă place niciunul? Încercați atunci ceva prin India sau Bulgaria.

Ideal birthday trip – într-un hotel de lux la ofertă (pentru că se pare că nativul din Capricorn e de părere că nu trebuie să dai un car de bani ca să stai în față).

 

Vărsător

Vărsatorul va căuta ceva unic în fiecare vacanță, îi place să facă lucrurile diferit, cum vrea, nu cum trebuie, să cunoască oameni noi, să se întindă la vorbă. Brazilia sau Alaska ar fi potrivite. Brazilia înțeleg, Alaska…să vorbească singur doar.

Scrie la gazetă că cel mai probabil un vărsător a inventat conceptul de eco turism și s-ar simți perfect în țări ca Suedia, Austria, Olanda, Costa Rica, Iran, sau în orașe ca Moscova sau St Petersburg.

Ideal birthday trip – Las Vegas (pentru că ar fi și excentrici)

 

Pești

Peștii urăsc lucrurile comerciale, marketingul, așa că nu au ce cauta la Las Vegas, de exemplu, mai degraba în Santa Fe, Egipt, Stonehenge, oriunde există istorie, ruine, dar, musai, și un hotel cu spa.

Deloc surprinzator, se simt bine în apă deci Norvegia sau Portugalia ar fi locațiile perfecte pentru ei. Dar să nu uităm de partea lor spirituală, visează, se pare, la o escapadă în India sau Tibet. Ca orașe…un city break la Sevilia, Varșovia sau Ierusalim ar fi pe gustul lor.

Ziua de naștere perfectă – în Hawaii.

 

(sursa: abcnews.go.com, huffingtonpost.com, about.com, thestar.com)