Dacă nu ai planuri, îți dau eu o idee – Hai la Victoria!

Ti-am povestit deja despre Festivalul de Film de la Victoria, între 22 și 25 august, anul acesta e prima ediție, si am promis că scriu și despre program. Programul complet va fi dat publicității cu vreo două, trei săptămâni înainte de începerea festivalului, dar asta nu înseamnă cu nu am tras cu ochiul să văd ce au pregătit organizatorii.

 

De ce să mergi la Victoria:

Dacă îți plac filmele românești, fie ele vechi sau noi, acolo va fi perfect pentru tine. În fiecare seară va rula câte un lung metraj, proiecție în aer liber, deci să ne rugăm să nu plouă. Iti dau doar câteva exemple – Poziția Copilului , Toată lumea din familia noastră, Domestic.

Nu-ți plac filmele? Atunci poate ești amator de concerte în aer liber.

22 august – We singing colours, Benetone și Temple Invisible
23 august – Cobzality
24 august – Robin and the Backstabbers

Și să nu uit, Control-ul merge și el la Victoria. Timp de 3 zile clubul se mută din centrul vechi la poalele munților. (rămâne și-n București, nu vă panicați)

 

Nici muzica nu e chiar pe gustul tău? Ce-ai zice atunci să vizitezi zona. Muntoman? Victoria stă mândră la poalele munţilor Făgăraş deci se poate ajunge, se pare că destul de ușor, pe Negoiu şi Moldoveanu. N-am fost, eu admir muntele de la distanță, dar mor după peisajele rurale. Așa că, dacă ajung, și sper să ajung, aș da o fugă la Sâmbăta de Sus. Nu neapărat pentru biserica de lemn sau pentru izvor, ci pentru Herghelia de cai lipiţani.  La cel mult o oră e Sibiu. Iar la o oră jumătate, cu mașina, e Brașov.

Sau poți merge la Gherdeal, fostul sat al sașilor, odată înfloritor, acum locuit doar de câteva suflete (eu am fost, am scris aici)

gherdeal

Toată lumea e încurajată să mergă cu bicicleta, biclele se pot închiria de la Casa de Cultură și de la piața Festivalului, organizatorii recomandă campingul, în zona ștrandului, ștrand care, zice gura lumii, arată tare drăguț. Evident că oaspeții festivalului se pot caza și la pensiunile din zonă.

Cum ajungi la Victoria? Cu trenul până la Ucea de Jos, de unde circulă microbuzele (cam 10 minute până în oraș).

Gazda festivalului va fi Gianina Corondan. Dacă mai aflu informații, sau se mai schimbă una, alta, revin cu detalii. Așadar:

Vino la poalele munților Făgăraș, în orașul Victoria pentru trei zile de combinat scurtmetraje, documentare, filme premiate și distracție cât cuprinde. 

Te provocăm să lași praful din marile orașe și să te faci auzit. Vino în Victoria să respiram același aer pentru trei zile într-un oraș pentru care acest festival înseamnă totul deoarece filmul și cultura sunt pe cale de dispariție. 

COMBINAT MONTAN PENTRU EXPLORATORI URBANI

PROGRAMUL COMPLET AICI