Nici nu s-au terminat bine sărbătorile de iarnă că Londra s-a umplut de pești zburători, de omuleți agitați, sticle de plastic și lasere. Ba a mai apărut și un elefant care se făcea auzit în tot centrul. V-am mai zis, la Londra totul e posibil!

Nu, n-au uitat ăia poarta deschisă la grădina zoologică, ci a fost Lumiere London. 30 de artiști care se joacă cu lumina au redecorat centrul orașului. 32 de lucrări au fost împrăștiate prin Piccadilly, Regent street, Oxford street, St James, Trafalgar Square, Westminster, Mayfair și King s Cross.

 

Am mers și noi la spartul târgului, în ultima zi, și deși n-am apucat să trecem peste tot, ne-a fugărit frigul, ne-a plăcut ce-am văzut. E pentru prima oară când lumina transformă Londra și cred că vor repeta evenimentul, a fost un succes. Era plin centrul, nu că n-ar fi așa de obicei, numai că pe frigul ăsta lumea stă mai mult prin pub-uri. Plus că imediat după sărbători e ceva mai liber. Dar au găsit englezii motiv să scoată lumea din case. Pe străzi umblau zeci de oameni cu hărți sau telefoane (a fost un app care ți arăta unde găsești fiecare lucrare), ceea ce a fost super drăguț. Ca și faptul că puteai merge liniștit pe mijocul străzii pe Regent street și pe Oxford street. Mă mir că nu l-au prelungit, la ce nebunie a fost – sâmbătă au stins luminile prin unele zone deoarece era prea multă lume – ce-i drept ar fi fost destul de complicat cu traficul, aprobările, oamenii implicați etc.

Să vă arăt și vouă Londra într-o altă lumină – see the city in a new light a fost sloganul evenimentului.

Les Lumineoles/Porte par le vent (Regent street și Picadilly)

londra, pesti zburatori londra, pesti, picadilly

Elephantastic, Top’la Design (Regent street)

londra, elefant 2016

London/Studio Echelman (Oxford street)

lumiere, londra 2016

The Light of the Spirit/Patrice Warrener (Westminster Abbey)

londra, westminster abbey lumiere, westminster abbey

Plastic Islands/Luzinterruptus (Trafalgar Square)

londra, trafalgar square

Garden of Light/TILT (Leicester square)

londra, gradina de lumini

Drăguț, nu? Oricum, eu m-am mirat că au dat jos atât de repede decorațiunile de Crăciun:-p

PS: ca de obicei, găsiți mai multe poze și filmulețe pe pagina de facebook a vacanțelor.